Dr. Michael Laitman

A Fény forradalom

Kérdés

Lehetséges a kabbalista módszert a modern tudomány terminológiájával elmagyarázni?

Válasz

El lehet magyarázni a Fourier transzformáció matematikáját egy tehénnek? Ezek nem azonos szinten lévő dolgok. Akinek nincs meg a hatodik érzéke, a szívben lévő pontja, nem tudja megérteni miről, beszél neki valaki. Nincs erre igénye, vágya, ezért értelmetlen beszélni erről neki. Ezért a terjesztésünkben a tömegek vágyainak megfelelő módon kell mindent megfogalmaznunk, szemben azokkal, akik tanulják a kabbalát.

Generációkon át a világ nem értette a kabbalistákat. De a világ nem hibás, a saját szintjükről az embereknek ugyanis nincs erre kapacitásuk. Mondva van a Himnuszokban, „Te megmented az embereket és az állatokat…” – de mikor? Ma senki nem magyarázhatja el az embereknek a Lishma altruisztikus szándékát. Még a valóságérzékelésről is nehéz beszélni az embereknek. Ez provokatív és érdekes ugyan, de nem értik és képtelenek felfogni a lényegét, mivel egyszerűen nem tudják felfogni.

Annak érdekében, hogy valaki valóban képes legyen meghallani a szavakat a vágyainak a korrekciójáról, a vágynak egy másik szintjére van szüksége. Azonban addig mi csak felgyorsíthatjuk a fejlődését külső eszközök felhasználásával. Egyik vagy másik út, mindaddig, ameddig nem érzi a szúrást a szívében, nem fogja érteni a magyarázatokat.

Ez az, ahogy a világ felépül. Az emberek a fejlődés különböző szintjein állnak, és még a korrekció legvégén is megmarad az ásványi, növényi, állati, és humán szint. Írva is van, hogy „mindenki ismer Engem, a legkisebbtől a legnagyobbig,” azaz minden ember, a saját szintjének megfelelően.

Eljön az idő, amikor meg fogjuk látni, hogy az emberek megértik a szavainkat, néhányan a tudományos fogalmakon át, mások az érzések nyelvezetén át, a többiek pedig egyszerű cselekedeteken keresztül, melyek elegendőek ahhoz, hogy az emberek csatlakozzanak az egységhez. Néhánynak el kell érnie és éreznie az összetapadást ahhoz, hogy aktívan részt vegyen benn, míg másoknak ez szükségtelen. Mindent a személy vágya határoz meg.

Nem kell azt hinnünk, hogy mindenki ugyanazt a fokozatát szerzi meg az adakozási vágynak, és a Teremtő felfedezésének. Azonban mindenki teljes mértékben a saját edényével megegyezően fogja megkapni, és ez lesz a közös, kölcsönhatásnak megfelelően kitöltve.

Ezért a múltbéli kabbalisták elrejtették a tudásukat. De most ez a tudás feltárulhat, bár mindenki csak a saját jelentéktelen részének megfelelően hallhatja ezt. Mindazonáltal a Fény, mint egész már elkezdett működni a vágyak közös tömegén. Ez az a forradalom, amely zajlik a világban manapság. A modern válság lényegében a vágyak közös, egymásba foglalása.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.