Dr. Michael Laitman

Fejezzük be, amit Ábrahám elkezdett

Dr. Michael LaitmanTalán nekünk kell befejezni, amit elkezdett Ábrahám tanítván a fiainak és ágyasainak sokféle lelki technikát, melyek meg kell előzzék az igazi adó-szándékot, a lelki – spirituális munkát. Hiszen elhelyezte bennük a sokféle hitrendszer alapját, elküldte őket Keletre, majd ez a munka az anyagi szinten megjelent az Ízráél földjén, ahol aztán e nép a Templom lerombolásánál lezuhant a lelkiség magas önzetlen szintjéről és így kialakultak a mai vallások.

A vallások mindegyike Ábrahám “Ízráél” technikáinak változatai. Többek közt a judaizmus, a kersezsténység és az iszlám mind az egónál nagyobb adó-teremtőhöz közelítés tanait akarja elvinni az emberekhez. Enélkül barbárok maradtak volna.

Ma, sokezer évvel később, nehéz elképzelni olyan embert, aki nem töpreng néha az olyan fogalmakon, mint a Jövő világa, a teremtő, a Jó és a Rossz. Ha nem volnának a vallások, nem lenne kultúra, nevelés, és mai modern társadalom és emberi értelem sem létezne. Nem vagyunk tudatában annak, milyen szerepe volt e vallásoknak az emberi haladásban. Az egyetemek e vallások tanítására jöttek létre. A vallás terjesztésének vágya vezette az embereket új földrészek felfedezésére és ezáltal kezdtek remélni egy jobb jövőt..

Így aztán ez a lelki üzenet még az egoista kapni-akaró világot is áthatja, noha a többség nem vágyik a saját teremtésű Teremtő elképzelésére, mert ez a pont a szívében hiányzik. De valami halvány ösztön és valami félelem a jövőtől és a túlvilági büntetéstől azért sokakban megvan.

Érzik, hogy van az egónál nagyobb erő és előre sejtenek dolgokat. Bár képzeletükben testi képek jelennek meg, s ez bálványozásnak számít, mégis, mintha a “magasabb állati” szintnél feljebb emelkednének, az emberi szintre. Már olyasmire is gondolnak, amire az állatok nem.

Sokáig az emberek nem gondoltak azon túl, amit a zárt evilági vágyak jelentettek: bevétel, étel, családi szaporodás, és halál. Ez is mutatja, milyen nagy adomány a vallás az emberi kultúra és művészet világában.

Azonban ma egy új fázis kezdődik, s a globális krízis, mely az egész emberiséget szorongatja, ennek jele. A vallás nem okoz gondot ebben. Egyszerűen nem lehet tovább fenntartani az egós kapni-akarásra alapuló fogyasztói társadalmat, amelyben a fő erő az önközpontúság.

Az egoizmusban megjelent egy nem-fizikai elem. A pénz “lelki, spirituális érték” lett azok számára, akik “buborékokat” árultak a virtuális biznisz terében.

Talán épp ez vezet el minket a változás vágyához. És talán egyre többen eljutnak az egyéni fogyasztás, megszerzés, kapás ösztöne helyett az odaadó, szolgáló szándékú közösségi szellem munkájához.
[47011]
From the Daily Kabbalah Lesson 5/13/2011, Ramchal’s “The Wisdom Article”

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,615 seconds.