Dr. Michael Laitman

A kollektív lélek egy elektromos áramköre

Minden a másokkal való kapcsolatomban tárul fel. Egyszer mi úgy voltunk a Végtelen Világban, hogy én és a többi lélek nem léteztünk, mindenki egyetlen egészet alkotott.

Majd tovább fejlődött az érzékelésem, oda, hogy létezem én, és a többiek, a külvilág, az ásványi, növényi, állati és az emberek világa, különböző tárgyak sokasága, melyek összekapcsolódnak, hatnak egymásra, és létrehozzák ezt a hiú világot.

De miért kaptam ezt az érzékelést a Végtelen Világ Malchutja teljessége és békéje helyett? Mindez azért, hogy elkezdhessem megfejteni ezt az összevisszaságot, melyet érzek, és mindent összekapcsolhassak egybe, ahogy az írva is van: „Ő és az Ő neve egy,” mint ahogy az igaz, a Végtelen Világ Malchutjára is. Ez a kapcsolat csak az adakozás és a szeretet minőségén át valósítható meg, amely újra összekapcsolja ezeket a különböző dolgokat eggyé. Végül is a szeretet az egység!

Az adakozás ereje eltörli az egoisztikus szándékunkat, amely feltárult az elszórt és távoli részek között, melyek szétválasztódtak a gonoszság ereje, azaz a rombolás ereje által. De nekem át kell kerülnöm a gyűlöletnek és a szeparációnak az erején, és behatároltságán pontosan az ellentétén keresztül, azaz, hogy kiépítem a kapcsolatot magam, és a többiek között. Akkor felépítjük azt a rendszert, amely minden részt egyesít.

Először semmilyen rendszer nem volt. Egyszerűen minden egyetlen egységben létezett. Hirtelen sok részt kapunk, melyek a legkülönbözőbb kötelékekkel kapcsolódnak. Olyan, mint egy elektromos áramkör, tele ellenállásokkal, kondenzátorokkal, tekercsekkel, tranzisztorokkal, amelyek különböző kapcsolati feltételeket alkotnak.

Nekem kell összerakni ezt a fajta rendszert saját magam által. Éppen most az egóm az összes elemet idefesti, melyek megzavarják ezt a teljes kapcsolatot, ezek a zavarok nem zárják rövidre az áramkörömet, hanem egyfajta ellenállást képviselnek, néha mágneses, néha valamiféle kapacitív ellenállást, de az is előfordul, hogy különböző feltételeket jelentenek. Az áramkör azonban mindezeken kívül van.

Az összes rendszer – emberi, elektromos és biológiai – ezzel ez elvvel összhangban működik. Ebben az áramkörben megvizsgálom a teremtő erőt, amely az egyetlen teremtményen belül működik. A Teremtőt fedezem fel ezen a rendszerbe foglalt kapcsolaton belül! Nincs más lehetőségem feltárni Őt, kizárólag ennek a rendszernek a felépítésén keresztül, az egoista vágyamon belül.

Bekapcsolom és működtetem, mivel a Fény ezen belül tárul fel, ha minden részt helyesen kapcsolok össze. Ez a Fény elkezd áramlani a rendszeren belül, az elektromossághoz hasonlóan, majd a közös munkája az építő elemeknek, a programjuknak és az együttműködésüknek feltárja a Teremtőt!

Mindez megtörténhet? Én csinálom! Természetesen most értem ki és mi a Teremtő! Ez a mi munkánk!

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.