Dr. Michael Laitman

Szolgálni a világot

Kérdés

Hogyan kell Izrael nemzetének élnie az anyagi világban, hogy részt vegyen az általános korrekcióban?

Válasz

Együtt a spirituális Izrael korrekciójával, nekünk korrigálni kell, annak anyagi megjelenési formáját is, ami Izrael országában élt lelkek reinkarnációjának az eredménye, amíg a spirituális Izrael mindazok összessége, akiknek van szívbeli pontja, azaz spirituális törekvése, amely által csatlakoznak a folyamathoz.

A különbség köztük abban rejlik, amely felé irányulnak, azaz akiben van szívben lévő pont, az a spiritualitás felé húz, akiben nincs, az pedig nem. Mégis, ha valakinek nincs szívben lévő pontja, de Izrael nemzetéhez tartozik (Yashar Kel, azaz, akik egyenesen a Teremtő felé irányulnak), akkor neki kötelező a korrekción dolgozni.

Igaz, van egy elv, amely szerint nincs kényszerítés a spirituális úton. Azonban mindazonáltal, ez a kötelezettség hárul Izraelre. A Tóra azt mondja, „Ti lesztek a papok királysága, és a szent nemzet számomra.” Ez az idő, elérkezett.

Természetesen a felelőssége Izrael azon tagjainak, akinek van szívben lévő pontja, különbözik azoknak a felelősségétől, akiknek ez még nem ébredt fel. Azonban az említett kötelezettség, mindenkit terhel, és a külső nyomása az AHP résznek, azaz a világ nemzeteinek pontosan arra irányul, hogy a Galgalta ve Eynaim rész, azaz a szívben lévő ponttal rendelkezők, korrigálják ki magukat. Ez a nyomás csak növekszik. Minél többen lemaradnak, annál nagyobb AHP akarja ezt, és mivel az egoizmus folyamatosan növekszik, és egyre jobban kiüresedik ez az egoizmus. Ezért a nyomás, a Galgalta ve Eynaimon egyre erősebb. Ez az, ahogy a nemzetek indirekt módon ösztönzik Izraelt, a saját korrekciója felgyorsítására.

Ezért csak a szívben lévő ponttal rendelkezők jelentik a spirituális Izraelt, és a csak zsidók, az anyagi Izrael azok, akiknek úgy kell aktualizálni a korrekciót, hogy magukra vonzzák az AHP Fényét. Ezt a tényt nem lehet megváltoztatni, mivel egyetlen edényről van szó, aminek a részei ezen a módon állnak kapcsolatban egymással.

Kérdés

Azt jelenti ez, hogy két folyamatnak kell megjelennie, párhuzamosan?

Válasz

Nem látok két folyamatot ebben. A „Zohár Könyvének bevezetőjében” Baal HaSulam azt írja, hogy két része van Izraelnek: a belső és a külső. A belső rész, akik a Teremtő munkásai, akik Őt kívánják szolgálni. Ezek szintén két részre oszlanak, a belső és külső részre, vagyis akik elérik az adakozás szándékát, és a külső részre, amelyik az anyagi cselekedeteket hajtja végre. Emellett, Izrael magában foglalja azokat is, akik nem tudnak semmit, és nem is érdeklődnek semmi iránt.

Hasonlóan ehhez, a világ nemzetei szintén két részre osztódnak. A belső rész csatlakozni akar hozzánk, még a neve is az, hogy „Izrael a világ nemzeteiben.” A külső rész lényegtelen ebből a szempontból, csak a bajokat érzi a világból. Azonban nekünk őket is fel kell ébresztenünk, hogy legalább azt el akarják kerülni, ami a legnagyobb hiba a világban, és megmenekülhessenek a megsemmisüléstől és a súlyos problémáktól. Ez a módja annak, ahogy ezek az emberek csatlakoznak hozzánk.

A végén, a korrekció szándéka pontosan ezt a külső rész célozza meg – az AHP részt. Ők a teremtés célja. Az elsődleges cél az élvezetek elérése, mert nem Izrael a teremtés célja, hanem ennek a résznek a korrekciója.

Ez az, amire a mi egész munkánk irányul, önmagunk korrekciója, hogy elvihessük a teljes korrekciót a világhoz. Ez a jelentése, a „papok királyságának.” Szolgálók vagyunk, a világ szolgái.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,633 seconds.