Dr. Michael Laitman

A korrekciós módszer első érintése

Kérdés: A vágy csak a jelenlegi fázis befejezése után képes felismerni, hogy a következő szintjére kell hogy lépjen. Hogyan tudjuk meggyőzni az emberiséget, hogy az egoisztikus vágy elérkezett a végkifejletéhez?

Válasz: Mi nem akarunk meggyőzni senkit. Azt szeretnénk, ha az emberek erre rájönnének maguktól. Ennek a tudata sosem szabad hogy tőlünk származzon. Ezzel ellentétben, az emberek között vannak okos elmék, akik megértették, hogy nem haladhatunk tovább az egoizmus útján mert ezzel felemésztjük saját magunkat és a Földet.

Ez még nem annyira nyilvánvaló, és nem tölt el bennünket borzongással még akkor sem, ha már behatolt az elménkbe. Mi már megértettük, hogy ez a rossz útja még akkor sem, ha ezt nem érezzük igaznak még. Hiszen, az érzékelés a korrekció által van létrehozva.

Az emberek felkészültek arra, hogy megvitassák ezt a kérdést, de semmi ötletük sincs, hogyan oldják ezt meg. Van egy hagyományos gondolatmenetük a kapcsolódásról egy módszerhez, egy megértésük arról, hogy az emberi természetet át kell formálni, de nem tudják, hogyan lehetne ezt végrehajtani.

Mi olyan lények vagyunk, akiket tönkretett az egoizmus, a mi „halál-angyalunk”. A gondolkodók csapata hajlandó nagyon is egyetérteni ezzel, bár ők még nem tudják, hogyan alakítsák ezt át és milyen előnyökkel fog ez járni. Akkor is, ez már egy kiindulási pont.

br

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

63 queries in 1,158 seconds.