Dr. Michael Laitman

Hajnalhasadás a vágy mélységében

Kérdés

Miért fedezek fel gyűlöletet a barátok irányába önmagamon belül? Azért mert nem kapok személyes, individuális élvezetet a Teremtőtől?

Válasz

Amit valaki a barátok irányába érez, az nem is annyira gyűlölet, inkább visszautasítás vagy ellenséges érzés különböző okok miatt. Az ember bizonyos módon elutasító és gyűlölködő, és pont ilyen mértékben utasítja el a Teremtő elfogadását is. De ez ajándékozza meg egyben, a korrekció lehetőségével is. Végül is feltár egy területet a munkára, a saját megkonstruálására. Ez az egyetlen módja az előrehaladásnak, nincs más területe a munkának.

Ez az, ami megkülönbözteti a kabbala bölcsességét, az össze többi módszertől. Valaki azt gondolhatja, hogy ez valami felsőbbséges dologról szól, egy empirikus szféráról, miközben valójában semmi nincs a kabbalában, a barátokkal együtt végzett csoportmunkán kívül, ami egy egyszerű és valódi munka.

Az emberiség, mint egész is, ehhez a szükséglethez közelít. Minden nemzet egy csoporttá válik, különben nincs joga a valódi létezésre. A Felső Fény állandóan hat ránk, és ehhez a ponthoz vezet minket, és ma olyan mélységben világítja meg a vágyat, hogy ezt egyszerűen meg kell értenünk, hogy nem élhetjük túl egység nélkül. Mostantól az életünk nem a gazdaságtól és a kereskedelemtől függ, mint az elmúlt 50 évben. Egyre jobban és jobban az emberi kölcsönkapcsolatoktól függünk, egyesítenünk kell a lelkeinket.

Ezen a módon, a Fény hat az edényre, egy mélyebben áthatol rajta, és átvilágítja ezt a vágyat. Akarjuk ezt, vagy nem, az lényegtelen. A generátor hajtása felgyorsul, a projektor fényességének megvilágítása erősödik, és a ragyogása lenyúlik a vágyunk mélységeibe.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,680 seconds.