Dr. Michael Laitman

Az adakozás nem kimérést, kiszabást jelent

Kérdés

Meg kell erősítenem a kabbala bölcsességének terjesztésre irányuló vágyamat. Nagyobb vággyal, többet vagyok képes adni a világ számára. Hogyan növelhetjük meg elég nagyra a vágyunkat, hogy azt képesek legyünk kívülre kiömleszteni?

Válasz

Ennek az érdekében, ki kell fejleszteni egy képességet, az emberekkel való empátiára, és a belső fájdalmaik érzékelésére. Mondjuk valaki „belebotlik” Baal HaSulam egyik elképzelésébe, eldönti, felfedezi a Teremtőt, és egyesül Vele. Most elő akarja ezt írni mindenki más számára is. Ez vajon adakozás a világ irányába?

Adakozni az emberek felé azt jelenti, hogy az ő vágyaikat teljesítjük be, és töltjük ki. Nem erőltethetjük őket, hogy mindazt fogadják el, ami nekünk fontos. Ellenkezőleg, az ő vágyaik kell, hogy igazán fontosak legyenek a számunkra. Ez az adakozás. Különben erőltetetten előírunk valamit mások számára.

Például ők focit szeretnének nézni, de mi lezárjuk az összes stadiont. „Majd mi megmutatjuk nekik a focit nekik. Le fogjuk aszfaltozni az összes pályát. Bevezetjük törvénybe, a foci, mint játék betiltását. Azt gondolhatja valaki, hogy ezen a módon, a felszabaduló időt, a belső korrekcióra használhatják fel. Mi ezt akarjuk. De ők nem akarnak semmilyen korrekciót, ők focit akarnak.

Azt gondolja valaki, ez a szeretet? Valóban azt hiheti valaki, hogy erővel bármit oda lehet adni az embereknek? Ez egyszerűen eltöri az életüket. Ez valóban helyes?

Szeretni valakit azt jelenti, hogy magunkra vesszük az ő vágyát, és beteljesítjük. Ezért van szükségünk egy oktatási rendszerre, hogy fokozatosan legyünk képesek cselekedni, kíméletesen, erőszak nélkül.

El kell magyaráznunk az embereknek, hogy az összes rosszat és szerencsétlenséget, a természettel való egyensúlytalanság okozza, valamint a mások gyűlölete. Ez pontosan az, ami ellentétes a természettel, és ezért különböző szinteken szenvedünk.

Akkor kell elmagyarázni dolgokat, amikor erre lehetőség mutatkozik, és fokozatosan kell kialakítani a kommunikációt mindazokkal, akik egyik, vagy másik szinten képesek megérteni az üzenetet. Olyan dolgokat kell az emberekhez elvinnünk, amely jólétet kínál.

Például, most van a szabadságok ideje. Olyan brosúrákat kell a repülőtereken osztogatni, mindazoknak, akik szabadságra mennek, melyek színes illusztrációkkal, humorral fejezzük mindazon elképzeléseket, melyeket át akarunk adni nekik. Legyen ez a szórólap élvezetes az embereknek, hogy örömmel vegyék a repülőúton e kezükbe, vagy miközben a váróteremben várakoznak. Ez a forma megfelel az emberek hangulatának, miközben a tartalma, egy megfelelő és értékes idő eltöltésének ígéretét hordozza magában, amikor hazaérnek.

Képesek vagyunk ilyen szórólapok elkészítésre? Mert eddig nem tettük ezt meg.

KN

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

63 queries in 1,084 seconds.