Dr. Michael Laitman

Az adakozás nem kimérést, kiszabást jelent

Kérdés

Meg kell erősítenem a kabbala bölcsességének terjesztésre irányuló vágyamat. Nagyobb vággyal, többet vagyok képes adni a világ számára. Hogyan növelhetjük meg elég nagyra a vágyunkat, hogy azt képesek legyünk kívülre kiömleszteni?

Válasz

Ennek az érdekében, ki kell fejleszteni egy képességet, az emberekkel való empátiára, és a belső fájdalmaik érzékelésére. Mondjuk valaki „belebotlik” Baal HaSulam egyik elképzelésébe, eldönti, felfedezi a Teremtőt, és egyesül Vele. Most elő akarja ezt írni mindenki más számára is. Ez vajon adakozás a világ irányába?

Adakozni az emberek felé azt jelenti, hogy az ő vágyaikat teljesítjük be, és töltjük ki. Nem erőltethetjük őket, hogy mindazt fogadják el, ami nekünk fontos. Ellenkezőleg, az ő vágyaik kell, hogy igazán fontosak legyenek a számunkra. Ez az adakozás. Különben erőltetetten előírunk valamit mások számára.

Például ők focit szeretnének nézni, de mi lezárjuk az összes stadiont. „Majd mi megmutatjuk nekik a focit nekik. Le fogjuk aszfaltozni az összes pályát. Bevezetjük törvénybe, a foci, mint játék betiltását. Azt gondolhatja valaki, hogy ezen a módon, a felszabaduló időt, a belső korrekcióra használhatják fel. Mi ezt akarjuk. De ők nem akarnak semmilyen korrekciót, ők focit akarnak.

Azt gondolja valaki, ez a szeretet? Valóban azt hiheti valaki, hogy erővel bármit oda lehet adni az embereknek? Ez egyszerűen eltöri az életüket. Ez valóban helyes?

Szeretni valakit azt jelenti, hogy magunkra vesszük az ő vágyát, és beteljesítjük. Ezért van szükségünk egy oktatási rendszerre, hogy fokozatosan legyünk képesek cselekedni, kíméletesen, erőszak nélkül.

El kell magyaráznunk az embereknek, hogy az összes rosszat és szerencsétlenséget, a természettel való egyensúlytalanság okozza, valamint a mások gyűlölete. Ez pontosan az, ami ellentétes a természettel, és ezért különböző szinteken szenvedünk.

Akkor kell elmagyarázni dolgokat, amikor erre lehetőség mutatkozik, és fokozatosan kell kialakítani a kommunikációt mindazokkal, akik egyik, vagy másik szinten képesek megérteni az üzenetet. Olyan dolgokat kell az emberekhez elvinnünk, amely jólétet kínál.

Például, most van a szabadságok ideje. Olyan brosúrákat kell a repülőtereken osztogatni, mindazoknak, akik szabadságra mennek, melyek színes illusztrációkkal, humorral fejezzük mindazon elképzeléseket, melyeket át akarunk adni nekik. Legyen ez a szórólap élvezetes az embereknek, hogy örömmel vegyék a repülőúton e kezükbe, vagy miközben a váróteremben várakoznak. Ez a forma megfelel az emberek hangulatának, miközben a tartalma, egy megfelelő és értékes idő eltöltésének ígéretét hordozza magában, amikor hazaérnek.

Képesek vagyunk ilyen szórólapok elkészítésre? Mert eddig nem tettük ezt meg.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.