Dr. Michael Laitman

Globálissá válni belsőleg

Mindenekelőtt meg kell változtatni a paradigmánkat, a világnézetünket, és az életünkre való kitekintésünket. Változnom kell belül, ki kell cserélnem az „indító szoftver” lemezét, megújítanom a saját értékelési normáimat, a világra és a közösségre vonatkozólag. Az ember megváltozás nélkül, a világ nem fog változni. Végül is a külvilág, az ember belső világának „másolata.”

Az emberi természet a bázis, amely alapon a társadalom, a környezet, a tanulás, kultúra, és minden egyéb szférája a világban zajló tevékenységnek felépül. A világ egy kívülre vetülő projekciója mindannak, ami az emberben belül rejlik. Ezért pontosan az ember az, akinek változnia kell. Minden erőfeszítésnek pontosan erre kell koncentrálnia.

A probléma nem a gazdaság, a termelés, vagy az oktatás. Minden normalizálódik, ha az ember változik. Ehhez kell oktatás. Az oktatás, vagy nevelés lényegében, az ember belső transzformációja. Semmilyen külső „”széles-bázisú” segítség” nem fog segíteni.

Talán ezt az elképzelést be kellene mutatni az ENSZ, vagy az UNESCO szervezetének, kormányoknak, elmagyarázni, hogy csak a mi céljaink változtatják meg az embert magát. Végül is, enélkül, a világ sem fog megváltozni.

Ezért a ma emberiségének, a fejlettebb elméje sem érti meg, mit kell tenni, mit kell megváltoztatni. Beléptünk egy szintre, ami új, minőségi változást követel tőlünk. Mostantól, nekünk, annak a minőségnek a segítségével kell cselekednünk, „kölcsönös garanciának” neveznek. Csak együtt tudjuk ezt elérni. Önmaga által, senki nem érhet el, semmit.

Például, vegyünk egy embert, akik egy új vállalkozásba kezd, felfogja ismerni, hogy ez mindenképpen kapcsolódni fog a világ üzleti folyamataihoz, és ezt nem hagyhatja figyelmen kívül. Különben nem érhet el semmilyen sikert.

Innentől kezdve, senki nem tehet egyetlen lépést sem anélkül, hogy ne venné figyelembe, a globális, egyesült, mindenkire kiterjedő rendszert. Ezért mindenkinek szintén globális gondolkozásúvá kell válnia, mindenkit egyesítenie kell önmagában, a belső világában.

Azonban én még nem vagyok globális. Mit kell tennem? Lehetséges, hogy soha nem leszek sikeres enélkül? Igaz, ezt nem fogom meglátni. Ez egy megváltoztathatatlan törvény. Az integrált kölcsönkapcsolatok nélkül, semmiben nem lehet sikert elérni. Lássuk be, mi már kimerültünk a sokszorozódó válságokban. Csak egyetlen kiút van, a megváltoztatjuk magunkat.

Hogy tudunk megváltozni? Hogyan reformáljuk meg magunkat? Hogyan moshatjuk át az agyunkat? Hogyan töröljük a régi programunkat és alkalmazzunk egy újat? Végül is mostantól birtokolnom kell, egy közös érzékelést és tudatosságot, az összes többi emberrel egyetemben, hogy a cselekedeteim természetes módon megfeleljenek az új állapotnak. Az alapvető természetemnek kell változnia.

Ez a Reformáló Fény által lesz végrehajtva. Az emberek meg fogják ezt érteni, így, vagy úgy. Lesz, aki ezt a hatalmas szenvedések útján ismeri majd fel, de más lehetőség a haladásra nincs. Az embernek kell megváltoznia, a helyzet megváltoztatása érdekében, és ezt meg kell érteni. Bárhogyan, de meg kell szerezni ezt a Fényt, a gonoszság felfedezése által, annak érdekében, hogy megérthessük, miben szenvedünk hiányt. „Meg kell változnom!” De hogyan hajtható ez végre? Pontosan hogyan kell megváltozni? Van olyan vágy bennem, ami erre irányul? Még nincsen.

Ezért kap az ember egy speciális területet a munkára, a csoportot, és eszközt erre, ami a kabbala tudománya, és alkalmazási segítséget, ami a Tanító. Akkor indulás előre, kezdjük el alkalmazni a kölcsönös garancia rendszerét, játszunk annak érdekében, hogy felfedezzük a saját vakfoltjainkat, és kijavíthassuk azokat. Akkor már van az embernek valamije, amivel a Fény felé fordulhat a korrekció érdekében.

Nem kell sehová menni. A vágy kiterjesztéséhez, hogy az megfelelő formátumú és megfogalmazású legyen, a Fény maga kezd el cselekedni. Végül is, az ember a Fényben él, ezért az rögtön elkezd működni, amint az ember erőfeszítései azonosságot mutatnak, a Fény természetével. Mihelyt valaki kiépít valamit önmagán belül, ami ebbe az irányba mutat, a Fény azonnal befolyásolni kezdi. Ezen a módon, fokozatosan, anélkül, hogy látható lenne, a a változást előidéző, kis fogaskerekek, elkezdenek forogni az ember belső világában.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.