Dr. Michael Laitman

A Teremtő érdekében végrehajtott cselekedet ideje

Kérdés

Mit jelent a szándék fenntartása? Az a benyomásom, hogy senki nem fejlődik, vagy lép tovább ezen a módon. Hogy tudja valaki fejleszteni a szándékot?

Válasz

Miközben a Zohár Könyvét olvassuk, egy játékot játszom a barátaimmal. Lényegtelen mennyire értjük meg, vagy sem a Zohár szavait, meghalljuk a kifejezések teljes lényegét, vagy csak a negyedét, mélyebbre tudunk merülni a megértésben, vagy kevésbé mélyebbre, mindenki azt teheti, amire képes. A játék az összes szónak megfeleltethető módon, a köztünk lévő kapcsolattal írható le.

Valóban, a Zohár Könyve arról a módról beszél, ahogy nekünk össze kell egymással kapcsolódnunk. Nem tudom, milyennek kell ennek a kapcsolatnak lennie, azonban itt ez van leírva. Ezért miközben olvasok, arra próbálok gondolni, hogy hogy kell kinéznie a kapcsolatoknak egyik, vagy másik módon, egyik vagy másik formában.

Például írva van, hogy „Ideje van a Teremtő érdekében való cselekedetnek… Mivel ők megszegték a Tóra parancsait.” Mire is irányul ez a mondat? Ez arról szól, amikor az ember megfeledkezik az adakozás szándékáról, azaz „megszegi a Tórát.” Majd „elérkezik az idő, a Teremtő érdekében való cselekedetekre,” azaz vissza kell térnie ugyanabba a szándékba, ugyanabba az erős kapcsolatba a barátaival, kölcsönös adakozásban, mivel ezen a módon az ember törekszik annak a „helynek” a felépítésre, ahol felfedezheti a Teremtőt. Az ember ezt azért teszi, hogy adjon egy lehetőséget a Teremtőnek, hogy az feltárja Magát a személynek. Az ember élvezet szerez abból, hogy olyanná válik, mint a házigazda, aki megmutatja a gondoskodását a vendég irányába.

Tehát miért olvassuk a Zohár Könyvét? Hol fedezheti fel valaki, amit olvas, és hogyan értheti azt meg? Ez csak a köztünk lévő korrigált kapcsolatokban tárulhat fel. Nincs erre más hely. Ez csak akkor tárul fel, ha képesek leszünk megteremteni, a helyes kapcsolatot, a kölcsönös adakozásban.

Ebből a célból, meg kell próbálnom meg találni a szálakat, azaz a hálózatot, amelyek összekötik a vágyainkat, a gondolatainkat, és a közöttünk lévő, közös törekvés megerősítését. Milyen erő működik ebben a kapcsolatban? Mi a működtető képlete ennek a hálózatnak? Nekem muszáj ezt megismerni! A Zohár Könyve pontosan erről beszél nekünk.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.