Dr. Michael Laitman

A tökéletes kapcsolatok fejlesztése

A kabbalista szövegek héberül és arám nyelven lettek megírva, mintha ugyanannak a nyelvnek a helyes és a helytelen oldalát is használnánk. Valójában a nyelv lényegtelen. Bármit le lehet írni angolul, görögül vagy németül, lényegtelen milyen nyelvet használunk.

Lényegtelen, milyen szimbólumokat alkalmazunk. A fontos, hogy megfelelően kifejezzék azt, ami a megszerzés szintjén létezik, tehát hogy a segítségükkel felemelhessük a vágyunkat az adakozás szintjére.

A lombok nyelvezete nem olyan, mint ennek a világnak a nyelvei. Ez a vágy valamennyi minőségének a kifejezésére szolgál, mivel ez által vonzza be a Reformáló Fényt, és megváltoztat bennünket, hogy fel tudjunk emelkedni a következő a szintre. A nyelv valójában kapcsolatot jelent, hasonló módon alkalmazzuk a mi világunkban, de egy egyszerű, egydimenziós módon.

Amikor mondok valamit, szavakkal fejezem ki, az ezzel a fogalommal való kapcsolatomat, annak a mértékét, amit megértettem belőle, amennyire érzem ezt a fogalmat, vagy amennyire aggaszt engem ez a fogalom. A lombozatok nyelve nem egy közös magyarázata a viszonyulásomnak, hanem sokkal inkább a felemelkedés egyfajta magyarázata. A nyelv tanít meg minket arra, hogyan kapcsolódik a Felső szint a alsó szinthez.

Valamennyi nyelv tehát kapcsolatokat fejez ki és ír le, semmi más nincs ebben, mint kapcsolat. A mindenség nagyszámú elemekből áll, és számunkra a legfontosabb dolog, a közöttük fennálló kapcsolatok megértése és leírása. A fejlődésünk, a kapcsolatok tökéletesedése. Ez az, ahogy a haladás meghatározható.

Minden alkalommal, egy egyre autentikusabb fokozata tárul fel a számunkra a Végtelen valóság elemei között. Ezt a kapcsolatot nevezzük Teremtőnek, azaz az adakozás minőségének, amely az össze részecskét irányítja.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,608 seconds.