Dr. Michael Laitman

Dehogy bántom a társam

Jul. 18, 2011t 2:34 pm
Kérdés: Ha valaki eljut az adás készségéhez, hogyan jelentkezik ez a csoport-munkában?

Válasz: Ha mindig fenn akarjuk tartani a közös vágy és felelősség szintjét, hogy a társainknak is meglegyen ez, s ők is erősítsék az adás közös vágyát s ne feledjék el egy percre sem. Talán akkor ez hat rájuk és a cél fontossága miatt a melegszívűség fog elterjedni a körükben.Csak ez hat: a másokon való gondolkodás hatásosabb, mint a magunkról töprengés. A saját haladásunkkal törődve nem jutunk el a gyógyulásra, ha a félelem és más külső számítgatás vezet. De ha másokkal törődöm, akkor a jó úton vagyok.
A gondolatok, szándékok és számítások, melyek nem a csoportra vonatkoznak, s nem a közös vágyban való egységre a társakkal, azok nem lehetnek spirituálisak, lelkiek. Nem tudják bevonzani a gyógyító megvilágító fényt. A fontos csak az, amit a csoportban szándékozol tenni. Ha törődsz a társak közösségével s jövőjével, akkor ez lelkiségi, spirituális munka, amely sikert hoz, s ezen kívül semmi más nem hozza el ezt.
Hillel rabbi röviden fogalmazta ezt így: “Ami neked gyűlöletes, azt ne tedd másnak.” Más szóval semmi mással nem szabad törődni azon túl, hogy ne bántsam a társam. Legyen eleinte ennyi elég az egoizmus számára. Úgy akarjuk magunkat kijavítani, hogy minden feltárt, vizsgált vágyban a társ sértését akarjam elkerülni.
Törekedj erre és sikerrel jársz. Ha vágyni kezdesz arra, hogy ne sértsd a társad, akkor feltárul benned a jó viszonyulás hozzá.
[48313]
From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 7/10/2011, “Matan Torah (The Giving of the Torah)”

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.