Dr. Michael Laitman

Fel vagy le: te vagy én?


Kérdés

Hogyan igazolhatok egy társat, aki lezuhant és elvesztette a szándékát?

Válasz

Szóval, inkább így kérdeném: hogyan igazolható, ha én valamelyik társamról azt hiszem, hogy látszólag mintha elvesztette volna a szándékát? Két módon viszonyolhatunk hozzá: Kkülsőleg gyakorlati tettekkel segíthetünk neki. Belsőleg igazolhatom, azzal, hogy én az ő helyében még mélyebbre zuhantam volna.
És még mélyebben belül azt mondom, hogy azért látom lezuhanni, mert a teremtő így mutatja. És csak azért, hogy felé emelkedjek e gondolatnak és gondoljam, hogy ő már teljesen gyógyult, és én vagyok kevésbé felépült s azért látom zuhanni.Hiszen – aki mondja mára, az mondja magár.
Tehát a kulcs annak megértése, hogy olyan, mintha egy kristály csipkehálóként venne körül a teremtő erőmező, s az vezet mindent. Tehát a társ a teremtő képviselője s mutatja az ő viszonyát hozzánk. Így kell látni a csoportot s a világot s benne magunkat.
Van egy helyünk, ahol rendet tehetünk s a végső társult állapotba hozhatjuk. A világot kijavítva a Teljes Gyógyulás szintjén is láthatjuk. (Gmar Tikkun). Ezáltal jutunk el a teljes felépüléshez.
Itt a lelkiségben semmi nem változik. Most is a tökéletes szinten vagyunk. Miért látjuk ellentétesen, a megtört világot, mindenkit szétesve?
Ha terjesztjük ezt a felépülési módszert és együtt elérjük ezt a javított vágy szintet a többiekkel , akkor a külsőnek tűnő dolgok belsőkké válnak.
Az imában leltárt csinálunk s változni akarunk. Itt eljutunk minden összekötéséhez s a kijavított részekben a felső megvilágítás megjelenik. És a külső és a belső összeolvad.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 7/17/2011, Writings of Rabash

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.