Dr. Michael Laitman

A felebarátunk vágyának ismerete

Kérdés

Megszólíthatunk tudósokat, és más gondolkodókat, hogy az üzenetünk rajtunk keresztül ereszkedhessen alá az emberekhez?

Válasz

Igen. Mi a tudósokon keresztül a kormányokhoz fordulhatunk, aki a felül vannak, és az emberekhez is rajtuk keresztül fordulhatunk, akik alul vannak. Ez olyan, mintha oldalról közelítenénk és összekevernénk ebben a középső rétegét az intelligens, gondolkozó embereknek és a tudósoknak. Eljuttatjuk őket egy közös feladathoz, közös véleményhez, és rávesszük őket, hogy ezt mondják el a felső és az alsó társadalmi rétegeknek is.

Nincs más lehetőségünk. Nem tudjuk ezt önmagunk megtenni, mivel mi olyan módszerrel vagyunk felfegyverezve, amely mindkét rétegnek irrealisztikusnak tűnhet. HA pedig addig várnunk kell, ameddig felfedezik, hogy ez mégis reális, akkor ezzel az elveszett idővel mi magunk vezetjük a világot, a szenvedés útjára.

Kérdés

Egy ésszerű bázis alapjain igyekszünk ezt a megszólítást felépíteni?

Válasz

Persze. Kizárólag az ésszerűség alapján. Mindenkit a saját vágyának megfelelően kell megszólítanunk. Ez összeegyeztethető a Teremtőt megszólításával is, mert ez alapján, ha valaki egy kapcsolatot akar kiépíteni Vele, akkor a Teremtő vágyainak megfelelő módon kell cselekednem. A Teremtő adakozni akar felém, és ez csodálatos. Adok neki egy lehetőséget, kinyitom magam az irányába, az ajándéka befogadására, és ez megszerzés az adakozás érdekében.

Én mindig valaki másnak a vágyaival dolgozom, mivel máskülönben nem létesítek kapcsolatot másokkal, sőt ellenkezőleg, belül lezárom magam. Először éreznem kell a felebarátom vágyait, legyen az a tömegek vágya, a tudósoké, a barátaimé, vagy a Teremtőé. Aztán ezeknek a vágyaknak megfelelően cselekszem. Miért? Az egységért. Hogyan, milyen módon? Ezt azonban már az adott vágy határozza meg a számomra.

Mellesleg pontosan ez az, amiért a reklám cégek először kutatásokat végeznek, annak érdekében, hogy feltárják, az emberek mit gondolnak, mit akarnak, és mihez vonzódnak. Bárki, aki a nyilvánossággal dolgozik, és vágyik a siker elérésére, mindig a közönség verőerén tartja a kezét. Hogyan lehetne ez másképpen? Ha az emberek egy bizonyos részéhez szeretne valaki beszélni, akkor ismerni kell ezeknek a vágyait. Ezek alapigazságok.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,632 seconds.