Dr. Michael Laitman

Felismerni a sötétséget egy fekete pontban

A Tóra megkapása, ami a korrekció módszere, lehetetlen a kölcsönös garancia alkalmazása nélkül, amely reprezentálja a modellt, vagyis a módszer implementációját. Az ember megismeri a Tórát, dolgozik vele, azonban kizárólag a kölcsönös garancián belül tudja megvalósítani ezt a tanítást.

Ma, olvasva Baal HaSulam cikkét, a kölcsönös garanciáról, egyre több és több módját igyekszünk megtalálni a teremtés terve megvalósításának. Mi az egoista vágyon belül létezünk, és ezt kell konvertálnunk az adakozás formájába. Az egoizmusban való megmaradás helyett, amely a megszerzési vágy formájában nyilvánul meg, fel kell ismernünk a gonoszságát ennek a formának.

A gonoszság megvalósulása a problémákon vagy az elmén át történik meg. Ezek kombinációja szintén lehetséges. Mindez attól függ, hogy hogy mennyire tudjuk foglalkoztatni az elménket a gonoszság tudatosításával, anélkül, hogy csak várnánk a bekövetkező problémákat, bajokat. Ezek idővel növekednek, sőt, akár háborúba is taszíthatnak bennünket, de mindenképpen szenvedést okoznak, a valóban tragikus, jövőbeli feltételek beteljesülése mellett.

Egyik, vagy másik módon, de teljes egészében fel kell ismernünk a gonoszt, azaz rá kell ébrednünk, hogy az egoizmusban létezünk, a megszerzési vágyban, hogy mindenki csak a saját előnyét keresi az összes többi ember kárára. Ha nem ismerjük ezt fel most, akkor el lehet képzelni, mennyit kell dolgoznunk a gonoszág felderítésén egyedül.

Mennyi egyéb csapást kell még elszenvednünk, hogy lássuk, hogy az összes vágyunk egoisztikus? Ráadásul ezek olyan mértékben egoisták, hogy senkire nincsenek tekintettel, beleértve a rokonainkat, a legközelebbiekket is, sőt, akár a gyerekeinket is.

Ez egy szörnyű állapot. Ahogy az Írásokban áll: „A könyörületes asszonyok saját gyermekeiket főzik meg.” Ez az, ahogy a gonosz felismerése elérkezik majd. Még nem tudjuk mi is ez valójában.

Annak érdekében, hogy a szélsőségek elkerülhetők legyenek, időt nyerjünk és megmeneküljünk a hatalmas szenvedésektől, alkalmaznunk kell a kabbala tudományát, a Reformáló Fényt, és a csoportban való munkát. Ezért kaptuk ezt az eszközt. Akkor majd a Reformáló Fény, és a szenvedések együttes kombinációja együttesen fel fogja tárni a gonoszt a számunkra.

Semmi másra nincs szükségünk ennek a tudatosításán kívül. Baal HaSulam ír erről a „Kabbala lényege és célja” című cikkében. „Miért kaptuk ezt? Azért, hogy felgyorsítsuk a gonosz megismerését. Ha megfelelő módon alkalmazzuk az erejét, minden felkínált lehetőségen, akkor képesek vezényelni ezt a gonoszságnak ezt az elemzését, és levonni a megfelelő következtetéseket, még ha keresztül is kell mennem bizonyos szenvedéseken annak érdekében, hogy ebben az elemzésben előre haladjak.

Baal HaSulam azt írja, hogy mi egy olyan időben élünk, amit a Messiás idejének neveznek, ezért speciálisan erre az időszakra vonatkozó lehetőségek merülnek fel a számunkra, el kell tehát indulnunk előre, és el kell kezdenünk cselekedni. Minden rajtunk múlik, azon a fokozaton, amennyire képesek vagyunk bevonzani a Reformáló Fényt.

Azonban ennek először mindenképpen a gonosz felismeréséhez kell bennünket elvinnie. Azonban a saját egónk lelepleződése, nagyon kényelmetlen dolog. Szükségünk van a környezetünk támogatására, és tanulásra, meg kell erősödnünk belül, hogy elviseljük ennek az egónak a feltárulását. A kulcs az, hogy ez a feltárulás megtörténjen, és ezen keresztül már minden probléma nélkül el tudok mozdulni a cél irányába. Ha visszautasítom az ego feltárását, mivel ez kényelmetlen a számomra, akkor az „visszaoson a hátsó ajtón,” és valóban tragikus feltételek közé lök engem.

Az emberiség haladhat egy csodálatos úton előre, csak nagyon kevés gonoszág megtapasztalásával. Egy csepp méregtől, egy kicsiny gonosztól, egy hatalmas elemzési struktúrát alakíthatunk ki. Láthatjuk, hogy ez a gonosz távolít el minket a barátainktól és a csoporttól. Ha teljes egészében, és mindig megfelelően használom, az éppen felmerülő kicsiny adag gonoszságot, akkor semmi másra nincs szükségem. Egy fekete pont elegendő, és már is megértem, ez mit jelent.

Mindezt kizárólag a kölcsönös garancia erejével érjük el, miközben fel akarunk építeni egy kölcsönös adakozást, együtt, ahol egy emberként, egy szívként egyesülhetünk, és ez által segíthetünk egymásnak. Ebben az esetben megismerhetjük a gonoszt.

Láthatjuk, ahogy ma, a világ felismer egy kis adag gonoszságot.  Nézzük a fejlődésben ez mit is jelent: forradalmakat, tüntetéseket, zendülést. Napról napra a helyzet rosszabbodik, és egyre közeledik Izraelhez. Nincs még egy ország, ekkora külső nyomás alatt. Ehhez még a belső nyomás is hamarosan megjelenik.

Ezért meg kell értenünk, hogy a kölcsönös garancia, az egység, és az említett elemzés vezet el minket a gonoszság megismeréséhez, mivel a gonoszság tudatosításának mértékével megegyező módon akar valaki attól megszabadulni, és soha többé nem fogja elfelejteni a Fényt, amely megváltoztatja. Úgy éli meg a Fényt, mint egy nagyon beteg ember, aki gyógyszerben reménykedik, ami majd megmenti. A gonosz megismerése tartja távol az embert a gonoszság felhasználásától, és ösztönzi a helyes alkalmazás irányába.

Ha ma minden ország és szervezet felismerné a gonoszt, akkor mindezek az Édenkert felé fordulhatnának azon nyomban. Miért teremtenek annyi buta dolgot azonban e helyett? A jelenlegi világban történő események világossá teszik, hogy kritikus állapotok felé közelítünk.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.