Dr. Michael Laitman

Nevelési munka minden korosztálynak

Kérdés

Mi megpróbáljuk a világot tanítani az egységről, azonban ma még egoisztikus módon.  Hogyan ébreszthetjük rá az embereket később a Teremtő szeretetére?

Válasz

Ők a mi irányításunk alatt teszik meg ezt a lépést. Végül is sokkal inkább egy új nevelési rendszer kereteihez vezetjük el őket, mint hogy mi csak úgy kiáradunk a közvélemény előtt.

Az embereknek be kell lépniük a nevelési hálózatba, amely minden korcsoportot lefed, nullától százhúsz éves korig, és amely kifejti a hatását mostantól egészen a korrekció végéig. Mondjuk a nap egyharmada telik munkával, kétharmada neveléssel, amely már önmagában véve munka.

Aztán egy eredeti, jól használható prezentáción keresztül elmagyarázzuk Baal HaSulam alapelveit, hozzáigazítva a világhoz. Végül is a kabbala tudománya a megszerzésből származó élvezetekre valamint az adakozásból származó élvezetekre irányuló akaratról szól, ezek kapcsolatáról és kölcsönhatásáról, valamint arról hogy miként korrigálhatjuk a természetünket. Ebben nincs semmi „spirituális,” virtuális, vagy elképzelt. Ez csak erőkről szól, melyek bennünk működnek.

Ahogy egyre több dolog feltárul, láthatjuk, hogy senki nem erőltet senkit, a „felhők feletti lebegésre.” A spiritualitás nem más, mint az adakozásra irányuló szándék. Ha elérem az adakozást, egy másik ember felé, akkor vagyok spiritualitásban. Azonban ha magammal törődöm, akkor az anyagi világban vagyok. A kapcsolatunk, amely adakozáson alapul, maga a spirituális világ, ameddig azonban a jelenlegi viszonyrendszerben állunk egymással kapcsolatban, akkor a fizikai világról beszélünk.

Azonban valójában még csak nem is bármilyen fajta világról van itt szó. Végül is, az embernek nagyon nehéz feladnia az elképzeléseit, és ezért összezavarodik. Ezért egyszerű magyarázatokat adunk neki, bemutatva a kabbala tudományának teljes rendszerét, de nem használunk semmilyen speciális terminológiát, csak bizonyos tudományos kifejezéseket.

Fel kell építenünk ezt a fajtanevelési rendszert, hogy fokozatosan felkínálhassuk mindenkinek az emberi természet megismerését. Semmi más nem szükséges. Az ember belső természetéről beszélünk, amely az egyetlen dolog, ami teremtve lett.

Ennek köszönhetően az ember folyamatosan fejlődni fog, ameddig fel nem fedezi, hogy mekkora hazugság van mindabban, amit rajta kívül érzékel most, és mi az ami valóban rajta kívül terül el – a másokkal való teljes kapcsolat rendszere. Ebben pedig feltárja majd a Teremtőt.

Gyakorlatban adhatunk magyarázatokat a valóságérzékelés fogalmainak alkalmazásával is. Az ember nem tárja fel a másokkal való kapcsolatát, csak önmagát. A vágy, amely külsőnek, idegennek tűni a számára, mint a sajátja fog feltárulni. Kiderül, hogy ez ő maga. A külső elemek önmagához való közelítése által, mintha magukba olvasztaná őket, beültetné, és különböző szerveivel egyesítené őket. Ennek megfelelően fog érzékelni és felfogni egy teljesebb valóságot.

Most már látom, mit jelent egy törött test, kicsiny darabjának lenni. De minél több darabot egyesítek, annál több darab tárul fel a számomra.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,656 seconds.