Dr. Michael Laitman

A Jóság érzékelésének megtanulása

Mi a világ vizsgálatára olyan egyértelmű, és könnyen érthető megnyilvánulásokat alkalmazunk, melyek nem változnak. Másrészt, néhány jelenség azonban attól függ, hogy használjuk fel. Például ott van az elektromosság, melyet teljesen eltérő dolgokra használhatunk, mint például hideg, vagy meleg hatás elérésére. A tűz, egy másik példa, amely melegíthet, vagy elégethet valamit.  Alapvetően minden a felhasználás módjában rejlik, ahogy alkalmazzuk. Más szavakkal, minden a felhasználón, a vágyon (Kli) múlik, amelybe ez az adott erő, beleöltözik.

Egy gyakori hibája a kezdőknek, hogy azt hiszik a Fény, valami speciális és állandó dolog, ami mindig jó. Azonban ez nem így van. Még a Pulsa de Nura (a tűz korbácsütései) fogalma is bele van foglalva a Fénybe természetesen. Azaz, az összes jó, és az összes rossz dolog a Fényből jön. Pontosan olyan ez, mint az elektromosság. Minden a felhasználás módjától függ.

Ezért az a meghatározás, hogy a Teremtő jó, aki jót cselekszik, a Fényre vonatkozik, de csak amikor annak a jelenségei az adakozási vágyban kerülnek elfogadásra és feltárásra. Lehetetlen megszerezni és érezni ezt a jóságot az egoisztikus vágyban. Ugyani abban ez egyszerűen nem létezik.

Mivel az adakozási vágy nem korlátolt semmi által, és a Fény természete a gyökereiben azzal írható le, hogy „jó, és jót cselekszik,” és ez szintén határtalan tulajdonság, az a jelenség, amit Fénynek és életnek nevezünk, kizárólag abban a vágyban tapasztalható meg, amely teljes egészében az adakozásra irányul. Minden más ellentétes forma, nem nevezhető életnek és Fénynek.

Mi szeretnénk elérni a jóság érzékelését, Aki jót cselekszik, azonban nem értjük, hogy ez az eszköz semmi más, mint az adakozás és a szeretet érzékelése. Ez olyan, mint amikor a drogfüggő azt hiszi, a jó állapot kizárólag a drog hatása alatt létezik, és nem érti meg, hogy hogy van más módja is az élvezetek megszerzésének.

Ezért a célunk az, hogy előkészítsük ezt a vágyat, ezt az edényt annak érdekében, hogy érzékeljük az adakozás minőségét. Ahogy írva van, „a bölcsesség a bölcseknek adatik meg.” Azaz, azoknak adatik meg, akik megértik, hogy nem az adakozás minőségében léteznek, és hogy ez az egyetlen olyan belső lélek természet, melyet el kell érni a Hochma (Bölcsesség) Fény érzékeléséhez, ami az élet Fénye.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,611 seconds.