Dr. Michael Laitman

Kiért dolgozom?

Baal HaSulam, “Arvut (Kölcsönös garancia)”: Az egyéni cselekedet által elért eredmény mértéke, legyen az kicsiny, vagy nagy, végül csatlakozik a világ érdemeit, a jövőben meghatározó mérlegének elbillentéséhez, mivel az egyén részesedése hozzáadódik, ehhez az elbillenéshez.

Minden embernek a saját feladatát kell végrehajtania, és ez által senki nem önmagáért, hanem a többiekért dolgozik. Ez a mi kölcsönös összekötöttségünk. Az embernek nincs saját vágya. A saját vágyai, mindig a többi emberben nyilvánulnak meg. Nincs ez a fajta személyre szóló feladata, amelyet egyedül kell teljesítenie. Addig dolgozik, ameddig korrigálja a mindenki másban befoglalt részeit.

Ennek eredményeképpen, fel fogunk tárni, egy bizonyos „holografikus” képet. Én mindenben bele vagyok foglalva, és mindenki bennem van. Most még el van ez rejtve előlem, mivel máskülönben képtelen lennék elmozdulni onnan, ahol állok. Valóban, mit is kell adnom a többieknek? Nem akarok a problémájukkal foglalkozni, és egyáltalán semmit nem akarok tenni értük. Képtelen vagyok tenni bármit anélkül, hogy annak a gyümölcsét csak mások élvezzék.

Ezért mintha egy fátyol lenne a szemeink előtt, és egy hazugságban élünk, mintha mindenkit a saját érdekei mozgatnának kizárólag, és csak magával törődne. Ennek köszönhetően, ebben az állapotban, legalább a Lo Lishma. egoisztikus szándékában mozgunk. Azonban később, az altruisztikus Lishma szándékába kerülünk, és felfedezzük, hogy semmi magánérdek nincs ott, és hogy minden a közös egységhez tartozik. Mindenki mindenkibe bele van foglalva, és mindenki, mindenkinek a továbblépéséért dolgozik, közös elszámolásban.

Ezért lényegtelen, milyen számítások lehetnek ott, pozitív vagy negatív, mi kizárólag a közös egység viszonylatában vesszük ezeket figyelembe, és így értékeljük az ember cselekedeteit is, vagyis kizárólag a többiek viszonylatában.

Lehetetlen azt mondani, hogy valakinek a cselekedete jó volt, vagy rossz volt, mi az eredményt a többiekre való hatása alapján értékeljük ki, tehát hogy közelebb hozza ez őket a teremtés céljának betöltéséhez, vagy éppen ellenkezőleg, elválasztja őket attól.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,720 seconds.