Dr. Michael Laitman

Dehogy vagy már angyal


Kérdés

Igazán azt érzem, hogy már elszakadtam az önzéstől. Akkor most mit tegyek?

Válasz

Nem lehetséges az egótól, önzéstől elszakadni. Nagyobb és hosszadalmas munka ez és a lelki emelkedés minden lépését átfogja. Minél előrébb haladunk, annál jobban erősödik az egó.

De lehetsz olyan állapotban, ahol éppen alig érzed az egót. Mit tehetsz most? Nem tanulsz eleget, azt hiszem. Ha többet tanulnál velünk együtt és intenzívebben szolgálnál a csoportban, akkor gyorsabban növekednél.

Az egó növekedése attól függ, megvannak-e az eszközeid a munkához. Ha kapcsolatban vagy egy csoporttal, a terjesztéssel, a leckékkel, s a bloggal, akkor minden percben nőni fog az egód és képtelen leszel ezt nem észrevenni. Látni fogod, hogy terrorizál az egód, s akkor elkezdhetsz munkálkodni rajta. de ha gyenge a részvételed a csoportban, akkor nem kapod meg ezt a szintet az önközpontúságban és ott ülsz majd békésen és arra gondolsz, hogy máris angyallá váltál.

De ez igazából lehetetlen. Ha nem érzed percenként az ego csapásait, melyek feltámadnak bennünk, hogy kijavítsuk őket, akkor az annak a jele, hogy nem vagy elég erősen betársulva a csoportba és a tanulásba.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.