Dr. Michael Laitman

A gyümölcs már kezd megérni

Miért van szükségünk a Kabbala Bölcseletére?

Mi a világunkat az öt érzékszerv segítségével fogjuk fel. Így érzékeljük ennek a világnak a képeit, ebben élünk, és berendezkedünk ebben. Kifejlesztettük a tudományt, hogy megismerhessük a világunkat, van elég eszünk és érzésünk, hogy megérthessük ezt a világot és alkalmazkodjunk valahogy hozzá, jóban és rosszban.

Tehát minek kell nekünk a kabbala bölcselete, még ha ez a világ nem is lenne illúzió vagy hazugság? Azért, hogy tudjuk, hány angyal van a mennyekben? Vagy felfedezzük a Felső Erőt? A Felső világokat?  Mi nem értjük meg minek kell ez nekünk. Még azok az emberek is, akik tudják, hogy a Kabbala  Bölcselete a spirituális világról beszél, ők sem érzik a szükségét ennek.

Vannak olyanok, akik félnek tőle, vannak, akik utáljak és ezért nem közelednek felé. Sok az akadály az úton. Senki sem helyezte el ezeket az akadályokat szándékosan, hanem ebben a formában vagyunk felépítve, ez a mi természetünk. Mi magunk helyezzük el ezeket az akadályokat az úton: ezért nem becsüljük a kabbala tudományát, ezért nem akarjuk és taszítjuk el. Mi az egoista vágyban cselekszünk, és nagyon távol állunk a spirituális világtól, ellentétesek vagyunk azzal.

Ennek eredményeként, a kabbala bölcselete úgy tűnik, hogy nem reális dolog. Amikor eljutunk, hozza, belül nem értjük meg hogyan történt mindez és mi tart minket itt. Néha elhagyjuk és visszamegyünk a mindennapi élethez, mert ott kézen fogható dolgaink vannak, erő, pénz, és nem valami homályos dolgok.

A kabbalisták, akik elérték a felső világot, megértették mennyire fontos ez és milyen magasztos és hatalmas, mivel kinyitja az ember előtt a valóságos világot, és nem az átmeneti létet, az állati szinten. Mi a  természet élő szintjén működünk és a testünktől függünk: én addig élek, amíg a testem él és én meghalok vele együtt. Az “Énem” a testben található. Ennek megfelelően, a kabbalisták terjesztik az emberi szint elérését, azt a szintet, ami hasonló a Felső Erőhöz, aminek meg kell szereznie az érzést  és az ellenőrzést,  amely egyenlő mértékű a Felső Erővel, vagy fokozatosan hasonló hozzá  egy bizonyos mértékig.

A kabbala bölcselete egy nagy vagyon, amely megadja nekünk az öröklétet, a rövid boldogtalan élet helyett. De nem volt kinek beszélni erről. Ezért a kabbala bölcselete el volt rejtve addig, amíg a megvetés, a félelem és az elutasítás helyett, az emberiség elkezdte érezni ennek szükségességét. Ez ami történik velünk is: nem tudtunk erről  gondolkozni, de hirtelen éreztük a  szükségét. Kiderült, hogy e nélkül az életünk alacsony, állatias és üres. Hiányzik nekünk a megtöltés.

Ami azt illeti, nem érdekelte a kabbalistákat mit mondanak a kabbala bölcseletéről, és hogyan viszonyulnak hozzá.  A világ mindig zavarodott volt, mindenféle mesékkel vette ezt körülötte. A kabbalisták tudtak róla, de nem érdekelte őket. Az emberek nem ettek az éretlen gyümölcsből. Nem a kabbala bölcselete az éretlen gyümölcs, hanem az ember vágya az éretlen, maga nem tudta “megenni ” a saját egóját és átfordítani a valami jóra és hasznosra a saját számára.

Hogyha az ego, amely még nincs megérve (azaz, amíg nem képes arra, hogy korrigálja magát) találkozik a kabbala bölcseletével, elfordítja azt a misztika felé, filozófiára, vallásra, New Age-re, és tovább. Ahogy Báál HáSulám írja, a Zohár felfedezése,  egy  nagy zaklatottságot, akadályokat és különböző problémákat hozott magával. Mert ezek az emberek nem a helyes spirituális úton mentek, hanem az ők egójukból adódóan és nem abból a vágyból, hogy korrigálják magukat.

Ma a világ belépett egy új korszakba. A kabbalisták beszéltek erről és mi láthatjuk magunkon ezt most. A világ már látja, hogy válságos állapotban van. A gazdasági válság körülveszi a globális életet, amelyben mindenki egoista kölcsönös összeköttetésben van. Felfedezzük, hogy az egoista rendszerünk globálissá vált,  mi elválaszthatatlanul össze vagyunk kötve, helytelen módon. Nem tudunk kimenni ebből az állapotból és semmi lehetőségünk nincsen megszökni az ego karjai alól, amelyek préselnek jobban és jobban bennünket.

Ezekben a kondíciókban felfedeződik a kabbala bölcseletének a szükségessége, az egyetlen, amely egy reális  megoldást a saját problémákra.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,620 seconds.