Dr. Michael Laitman

A világ megközelítése a Fénnyel

Kérdés

Ha megpróbálom a világot közvetlenül a teremtés célja felé irányítani, mondható, hogy garanciát nyújtok az emberek felé? Ez egy egyoldalú garancia?

Válasz

Igen, nekünk az embereket előrefelé kell mozdítani. Ők azonban nem tudnak viszonosságot mutatni még. Végül is azonban ez fejlődés, és ez nagyon fontos.

Meg kell értenünk, hogy a mi küldetésünk, előremozdítani a világot, és hogy a mi fejlődésünk, a világ továbblépésétől függ. Persze ez a függés nem direkt, azonban a világ előrehaladása, komoly erőfeszítéseket kíván. Nem a belső erőfeszítéseink számlájára tesszük ezt meg, bár nem vagyunk képesek belső fejlődésre, a világ fejlődésében való részvételünk nélkül.

Minden egy integrált rendszer formájában van elrendezve. Én, a csoport, a világ, és a Teremtő, egyetlen összefüggő komplexitást alkot. Ezért kell mindenkivel törődnünk. Ahogy Ezért Baal HaSulam azt írja, hogy az egész világ egyetlen család, és semmi nem tehető másképpen, mint ezen az alapon. Egy keskeny résre fókuszálva, egyetlen szűk helyre beszorulva, nem érthetjük el a kívánt eredményt.

Másfelől, kilépve a világból, összezavarodunk, mivel elveszítjük a vezérlő elveinket, és egyetlen, tisztán pszichológiai megközelítés maradt a számunkra, hogy „gyerünk, egyre szorosabbak kell zárnunk a kapcsolatunkat egymás között, legyünk barátok.” Ez nem fog így működni. Mint ahogy Oroszországban, és az Izraeli kibucokban sem működött ez, mert ezek olyasfajta kapcsolatokon alapulnak, melyekben nincs benne a közös erő.

A kapcsolat igényli a Felső Fény erejét. Nekünk át kell adnunk a világnak Baal HaSulam anyagait, nem feltétlenül a szövegeket, hanem az üzenetek lényegét, az alapelveket. Fokozatosan falatonként, el kell magyarázni az embereknek, hogy mindez a kabbala bölcsességéből következik.

Az út hosszú, de mindezekkel tisztában kell lenni mostantól. El kell merülni a módszerben éa átitatódni vele. Ha nem tanulja valaki folyamatosan a kabbalát, nem itatja át magát vele, nem ás egyre mélyebbre benne, akkor csak szép szavakkal eteti az embereket, valamiféle New Age vagy misztikum lesz az egész. Az ember észre sem veszi, hogy mennyire lecsúszhat.

Ha valaki nem szán minden nap néhány órát komoly tanulásra, egy komoly csoportban, ha nem ezen dolgozik este, és este, elveszti az utat. Vallások, hitek, misztikus tradíciók, erednek a kabbalából.

Sőt, az egónk, a világunk hív fel erre, azt mondva, hogy nem kerül ez semmibe, senkinek. Adjunk hozzá egy kicsit ehhez az egészhez, változtassunk meg egy kicsit. Talán valami elvész belőle, de elér az emberekhez. Valójában azonban nem így van. Így erőtlenül ér el az emberekhez, a spirituális erő hiányzik belőle, és az egész elkorrumpálódik.

Ez nagy probléma. Ezért amikor a tanító eltávozik, még a legerősebb csoportok is elveszítik az erőt, és szétesnek

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.