Dr. Michael Laitman

Nincsen bölcs tapasztalat nélkül

Csak egy vágy létezik, egyetlen vágy lett megteremtve. Ez a vágy elkezd fejlődni. Valójában nincsen felosztva különböző részekre, hanem csak az önismeret állapotán belül látja felosztottnak magát. Én a fejlődés során, állandóan felfedezem az első, teljes állapotot, egyre jobban és jobban.

A Fény szikrája megteremtette a sötétség pontját és ezzel befejeződött a teremtés. Most a sötétség pontja, a vágy pontja, elkezdi önmagát megismerni: ki vagyok én, ki teremtett engem, minek, mi jön ki nekem ebből, mit kell, tegyek, mit akarok én a Fénytől és magamtól? Állandóan, mintha önmagát emésztené, megismeri magát jobban és jobban, állandóan önmagát vizsgálja, és így megismeri a Fényt, amely teremtette őt.

Az egész teremtésben nincsen semmi a teremtményen kívül, mindez azért, hogy megismerje a Teremtőt jobban és jobban. Azonban a valóság nem változik meg. A Fény megtölti a vágyat, és most a vágy felfedezi az egyetlen valóban létező állapotot, egyre mélyebben és mélyebben.

Az összes változás a tudatosságban, az érzékelésben van, de mindig ugyanabban az anyagban. Ezért, én az első állapotban nem érzek sokat, én csak elkezdem érezni, hogy én létezek, mintha egy álomból ébredtem volna fel. Ezt hívjuk a “Nefes” Fényének, amely bele öltözik abba a vágyamba, amelyben Aviut de sores azaz a gyökér állapot megtalálható..

Én most elkezdek felébredni és jobban megvizsgálni a dolgokra. A dolgokat, amelyeket erről a szintről látok, még nem ismerem őket, és én ezekre a “nefes” tudatosság formájában tekintek. De én már ismerem az előző állapotomat, amelyből felébredtem, és megértem hogy álomban voltam , de, már egy tudatos állapotban vagyok .

Honnan tudom, hogy aludtam? – Mivel most én ébren vagyok, megismertem a következő állapotot, és most jobban megértem az előző állapotomat. Az, hogy megértem az előző állapotomat, azt jelenti belém öltözött, a Ruach Fénye, de a jelenleg csak a Nefes állapotában vagyok,ebben  az új helyzetben.

De az előző állapotok már megvannak vizsgálva jobban bennem, és bár ettől nem lesz nekem több mint a Nefes Fénye, de az összes előző állapotok tisztábbak lesznek. Így az ember helyesen halad, de mindig érez ködöt, zavartságot, tehetetlenséget, képtelenséget és mindig lesznek kétségei.

De amin keresztül mentünk a történelem során, az előző állapotokhoz képest, és a jövő perspektíváinak viszonylatában, már egyre tisztábban látjuk, értékeljük. Tehát, létezik a tehetetlenség, a zavartság, képtelenség a jelenlegi állapotban, de ezzel együtt már bölcsé válunk a múlttal kapcsolatban, már jobban értjük az egész folyamatot amelyen keresztül mentünk,  az okokat és az eredményeket és ezen keresztül képesek vagyunk elérni a Teremtőt.

Ezért mondjuk, hogy ez, “az ellentétes viszonyok a Fények és az Edények között”. A mi vágyunk egyre jobban kifejlődik, és bölcsebbé válik, magasztossá, különlegessé, és közelebb kerül a Teremtőhöz – és benne érezzük a teljes Nefes Fényét. De az előző edényekhez képest, már képesek vagyunk megérteni a mélységét egyre jobban – és ezért előbb utóbb a teljes NáRánHáJ Fénye rajtunk ragyog. Erre mondják :” Nincsen bölcs tapasztalat nélkül”.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,284 seconds.