Dr. Michael Laitman

A Szisztémák eltérése

Még soha nem voltunk még ilyen helyzetben. Mert két rendszer határán állunk. Mind együtt egyetlen integrált rendszert alkotunk emberek – Mi – de még egoistán. Belül létrejön a természetes rendszer,a hol a szeretet, az odaadás uralkodó lesz. A válságot a kettő ellentéte okozza.

Miközben fejlődik az egó, a nem-egó felső Erő közelebb jön hozzánk – ez a feltárulás is az oka a válságnak.
A történelemben ma jutottunk el az egységes világhoz, de egyénként belezáródunk az önközpontú érdekekbe – noha mind függünk egymástól már.Ez a függés haragot, gyűlöletet okoz ami ellentétbe hoz a hatni kezdő adó-erővel. Belsőleg egyesülnénk, de mégis egyre távolabb kerülünk – s a az Adó-teremtőtől nagyon messze vagyunk. Ez bajokat hoz. Kezdeti bajok ezek, de arra biztatnak, hogy keressük az okokat. Ha bajunk van, mindig ezt tesszük. Ezért a történelemben először az Elfogadás Tana feltárul. Egyesülésünk során tudjuk a Teremtőt megteremteni egyetlen kapcsolatrendszerben. Itt az idő a válság megoldására, azzal, hogy felfedezzük, milyen rendszerekben létezünk s hogy viszonyulunk az egonál Nagyobb Erőhöz.
Még nem egyesültünk belsőleg a közös felépülési vágyban mind s ezért nem látjuk ezt természetesnek. Egyediek maradtunk, nincs integráló tudatunk, nem bírjuk az egész világot figyelembe venni.
De mégis egyetlen testként létezünk, tehát a többi rész-tagra is figyelemmel kell lennem, csak akkor éhetek el sikert bármiben.

A mai világban minden rész szétesőben van: nevelés, kultúra, gazdaság, kapcsolatok, családok, s ez egyre erősebb lesz.

Nem mi “rontottuk el”, ez egy program. A felépülő közös rendszerrel ellentétes az egós rendszerünk. Ma az egész világot figyelembe kell vennünk, de erre nem vagyunk felkészítve. Mit lehet tenni?

Legtöbben csak magunkra, esetleg a családunkra vagy az országunkra gondolunk. de a világ egészére? Ha akarnám sem tudom megtenni. Nincs mire alapozzak. Ehhez teljes belső fordulat kéne. Kéne belül egy olyan integrált rendszer, amiben természetes a másikra gondolás – mint egy felépülő csoportban. Csak így lehet sikert elérni akárhol – gazdaság, ipar, kereskedelem terén is.

Ma ez még kevésé jelenik meg tudatosan.Ezért a természet – azaz az adó, a Teremtő kényszerít arra, hogy észrevegyük az egyéni személyiségnél van fontosabb: a közös vágy a javulásra, a közös Lélek.Addig szenvedünk, míg nem leszünk részei a közösnek s ez a szenvedés majd egyesülésre, társulásra késztet.Ezért tárul fel ma az Elfogadás tanítása, amelyben megtanuljuk önmagunk megváltoztatását, részből hogy válunk társsá, egymást tartalmazva.
Most eljutottunk oda, hogy külső változások nem kellenek, nem kell egó-szinten a természetet kontrollálnunk, ennek vége, ez odakint megfagy. Mi magunk kell belül megváltozzunk, csak-kapó-nyerő gépből odaadó emberré kell válnunk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,618 seconds.