Dr. Michael Laitman

Korrekció: az utolsó felvonás kezdete

A Végtelen Világának Malchutjában, a teremtmény meg lett teremtve a Teremtő által, és a különböző vágyak felosztásra kerültek a keménység öt szintje között. (Aviut). Később ez az öt szint manifesztálódott az öt világban. Minden világ öt Partzufot tartalmaz, és minden Partzuf öt Sefirotot.

Ezért, a Végtelen Világ Malchutjának integrált Partzufjában tíz Sefirot van, ez a HBD-HGT-NHY (Hochma, Bina, Daat; Hesed, Gevurah, Tifferet; Netzah, Hod, Yesod). Ezeket a közelségük vagy a távolságuk a Kethertől illetve a Malchuttól osztja fel.

Más szavakkal, ezek ennek a vonal mentén kerülnek felosztásra. Az adakozás minősége elérésének fogalmi körében, a Végtelen Világ Malchutjának Sefirái lineáris kapcsolatban vannak egymással. Vagy a Keter, vagy a Malchut vágyaihoz vannak közelebb.

Ebből következően, a Malchut vágyai más helyet foglalnak el, a korrekció általános ütemezésében. Végül is a korrekció mindig a könnyebbtől halad, a nehezebb irányába. Először a könnyebb elemet korrigáljuk, majd ezek az elemek segítenek nekünk fixálni a nehezebb elemeket.

A Végtelen Világ Malchutjának azokat az elemeit, amelyek először korrigálódnak, Izraelnek nevezzük, azaz ezek a részek „egyenesen Isten felé irányulnak”(Yashar El). Ezeknek megvan a szükséges szándékuk, irányultságuk. Ők világosak, azaz velük szemben a többi vágy, keményebb. Más szavakkal, a Végtelen Világ Malchutjában, azok az elemek, amelyek a HBD-hez tartoznak, emelkednek fel először, aztán ezeket követik azok, melyek a HGT-hez tartoznak, majd végezetül a NHY-hoz tartozó elemek.

Ahogy azt tudjuk, a HBD és a HGT elemei, mint „ősapák” és „Fiaik” különböztethetők meg. Ezek megfeleltethetőek a Galgalta ve Eynaim-tól (GE) a Chazeh-ig. A HBD a Partzuf Rosh-a (fej) és a HGT pedig a Partzuf testének a feje. Azonban a Partzuf teste maga TNHY (Tifferet, Netzah, Hod, and Yesod) területének feleltethető meg.

Bizonyos lelkek, egy bizonyos időben ébrednek rá a korrekcióra. Az első lelkek korrekciója megfeleltethető az „ősapáknak,” Ábrahám, Izsák, és Jákob. Azok, akiknek a lelkeik az Egyiptomba való belépés és kivonulás között korrigálódnak, a „Fiaknak” feleltethetők meg. Az egyiptomi száműzetés idején, Jákob meghalt. Más szavakkal a fázis, amely mint Jákob ismert az, amely a fázisok közötti átmenetet eredményezte.

A „Fiak” fázisa, az Első és a Második Templom lerombolása idején vált teljessé, amikor az ősapák lezuhantak a „világ nemzeteinek” szintjére, és összekapcsolódtak velük. Ez a fúzió a négy száműzetés alatt történt meg, de legfőképpen az utolsóban. Most, ennek a teljes befejezéséhez NHY (azaz a Végtelen Világ Malchutja közös Partzufjának a vége) elkezdi a saját korrekcióját, mivel ettől kezdve a HBD-HGT részeinek integrációja megtörténik, amely a töréssel távolodtak el egymástól, és ezzel a teljes Partzuf korrekciója befejeződik.

Ma ennek az integrációnak a végén járunk, és a NHY – az összes szint vége – rész korrekciójának a kezdetén. A korrekciónk lassan mozog, megfelelően mindazon szinteknek, melyeken vagyunk. Több eszközre van szükségünk, önmagunk korrekciójánál.

Az ősapáinknak más megközelítésük volt. Ők képesek voltak korrigálni önmagukat, még a Tóra és a parancsolatok alapján történő tevékenység nélkül, mivel ők a vágyak gyökér szintjén voltak még. Mindössze annyit tettek, hogy lenullázták magukat, miközben a Tóra és a parancsolatok magukba foglalják a kapni akarási vágyakon történő munkát, és a Reformáló Fény bevonzását.

Később a Fiaik megkapták a Tórát és a parancsolatokat, azonban ez még mindig csak az ősapák szintjén alapult. Mi azonban már nem kapcsolódunk ehhez, és elkezdtük valóságba hívni, a hatalmas, valódi, egoista vágyakat, ami nem a gyökér szint már.

Azonban a mi TNHY szintünkön, az integrált Partzuf végső fázisában, amely három részre oszlik, amelynek mindegyike 2000 év hosszú, ahogy azt Baal HaSulam elmagyarázza a „Zohár Könyve bemutatásában,”  és amiben ezen belül is ott van egy helyi felosztása a HBD-HGT-NHY. NHY, részeknek, amelyek ismét három részre vannak felosztva, hogy ezek az alrészek, ismételten a könnyebb résztől, a nehezebb felé kezdjék meg a korrekciójukat.

Ezért amikor az edények, azaz a vágyak (Kelim) kijönnek a törésből, és elkezdik a korrekciós folyamatot, ez azokkal a lelkekkel kezdődik, akik vonzódnak a spiritualitáshoz. Ezek azok, akiket Izraelnek tartunk. Végül is a száműzetésben mindenki le van választva a Fényről. Ezért nevezzük a közösség azon tagjait, akik először ébrednek rá a Teremtő felfedezésére, Izraelnek. Ők egy csoportot alkotnak, amely az emberiség vezetésére lett kijelölve.

Ez a csoport a jelenlegi állapotban az Ősapák csoportja a NHY–ban, aki csak a csoport közös nyereségéért cselekszik. Ábrahám mindenkit korrigálni akart az ősi Babilonban. Nekünk is ezen a módon kell tennünk, és tudnunk kell a felelőséget, amely a vállunkon nyugszik.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.