Dr. Michael Laitman

Vizsgáld meg magad

Kérdés

Hogyan tudom megvizsgálni, hogy én elegendő erőfeszítést fektetek be vagy sem?

Válasz

Általában az erőfeszítés, amelyet befektetünk, az értelem felett van, az elme felett. Bár, úgy tűnik az embernek, hogy ezek az erőfeszítések nagyon nehezek, gyakran látszanak lehetetlennek, és akkor az embernek elege van mindenből. Az ember ilyenkor már nem hisz a tanárban, sok mindent szeszélynek érez, és végül már a Teremtőben sem, hogy az valóban rejtve van, és nem világos neki mit is akarnak tőle. A csoportnak is csak követelései vannak, mindenkinek külön-külön, és mindenkinek együtt is.

De ezekkel együtt, a kabbala azt mondja, hogy ezek mind az én hibáim, a saját önzésemben rejlenek!  Mivel a valóságban én az Ein Sof világában vagyok, és a csoport azok a lelkek, akikkel én teljes összekapcsolódásban, egy lelket alkotok ott. A tanár ennek a léleknek az része, aki felettünk van és vezet minket a többi korrigált lelkekkel a teljes, tudatos összekapcsolódásra, azért hogy mi együtt, kijavítsuk azokat a lelkeket, amelyek még nincsenek korrigálva. És a Teremtő az, aki felfedeződik közben közöttünk, de egyelőre elrejti magát, azért, hogy a közös edényünk kifejlődhessen.

Ha az ember egy helyes formában elképzeli ezeket az állapotokat, akkor megérti, hogy ez a világ illúzió. Ő ennek az illúziónak mentén kel, hogy előre haladjon, és behatoljon jobban a belső formájába, azért hogy ott felfedezze az összeköttetéseket, mint a szövet vagy egy hímzett kép hátsó oldalán levő szálakat, tehát tudja, hogy minden dolognak meg van a helye, és hogy kérje majd a saját változását.

A személy felfedezi a teljességet, hogy ő harmóniában van, együtt az összes  vágyakkal, azaz a csoporttal, a Teremtővel, és az adakozás tulajdonságával. Érzi, hogy elérkezett a teljességhez, és hogy ezen kívül nincsen semmi,  és nem is kell és nem is akar semmit. Elvégre ez a lehető legteljesebb, legtökéletesebb állapot!

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.