Dr. Michael Laitman

Egy sürgősségi osztály, az úton megsebesültek számára

Kérdés

Mit jelent „a munkában való erőfeszítés megnövelése, amikor problémái lesznek a tanítóval, és a teremtővel?

Válasz

Ha valakinek ilyen problémái vannak, ne a Teremtőre, vagy a tanítóra támaszkodjon, hanem keresse a csoport segítségét! Ezt a támogatást tőlük kell megszerezni, azaz a cél, a tanító, és a Teremtő fontosságát.

Amikor valaki magát ilyen problémában találja, azaz nem tudja kimozdítani a mérleg nyelvét egyik irányban sem, akkor erőfeszítéseket kell kifejtenie a helyes irány felé. De honnan szerezhet erőt ehhez? Elmerülve még jobban a problémában? Az nem old meg semmit. Meg kell érteni, hogy, ebben az állapotban, személyesen semmire nem támaszkodhat, szüksége van egy kiegészítő erőre.

Jelenleg nem kaphatja meg ezt a kiegészítő erőt tanítótól, vagy a Teremtőtől, mivel őket hibáztatja, velük van problémája. Az egyetlen dolog, ami segíthet az a környezet, amely újra megadja a spiritualitás fontosságának érzését, biztonságot nyújt és a kölcsönös garancia érzését, és azt, hogy a tanító és a Teremtő nélkülözhetetlen a cél eléréséhez. Ha valaki nem fogadja meg a tanácsaikat, nem fog előre haladni, mivel csak egoista célokból tevékenykedik, amely nem engedi előre haladni.

Ezért írja Rabash, hogy a csoportban mindenkinek a tanító és a Teremtó nagyszerűségét kell kinyilvánítania, hogy az mindenkire így gyakoroljon benyomást. Csak ezzel a feltétellel lesz képes folytatnia a munkát.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.