Dr. Michael Laitman

Kinek van nagyobb vágya az egységre?

Kérdés

Milyen módon kapcsolódik, a kölcsönös garanciával kapcsolatos tevékenységünk, a világ többi részéhez?

Válasz

A mai emberiségnek szükség lenne a kölcsönös garanciára, és ez a törésből következik, egy rossz állapotban való létből, a válság érzékeléséből.

Azonban nekünk még nincs meg ez az igényünk. Még jól érezzük magunkat, mivel megédesítjük az egoizmusunkat, a tanulási anyagokkal, ezáltal „eltömítjük” azt. Még a külső világ vágyai is éppen csak hozzánk verődnek, és nem nagyon érezzük őket. Az emberek az ételt, a szexet, a családi kapcsolatokat, pénzt, dicsőséget, hatalmat hiányolják az életükből, azonban mi valami olyasmit keresünk, ami sokkal hatalmasabb, és ami meg lett ígérve a számunkra. Igaz, még nem értük el, de már az anyagi vágyaink felet lebegünk.

Így kiderül, hogy a külső világnak szüksége van a kölcsönös garanciára, az egységre, mégpedig sokkal jobban, mint nekünk. Az emberek reggeltől estig bóklásznak, fogalmuk sincs, mit tegyenek, nem lévén semmilyen megoldás, azonban mi mégis köszönjük szépen, jól vagyunk. Minden érthető és tiszta, és már majdnem megigazultunk.

Na de akkor, ki rossz? Ki az, aki messzebb van a teremtés céljától a vágyai által, ők, vagy mi? Természetesen mi vagyunk a rosszak, mi vagyunk a saját teremtésünk céljától messzebb. Ezért, annak érdekében, hogy erőfeszítések történjenek a nekik való segítségre, az ő korrekciójukra, minket kényszerítenek arra, hogy megtegyük, amit meg kell tennünk, és ezért fordulnak felénk ők gyűlölettel. Végül is, az ő vágyuk nagyobb, mint a miénk! Őket, a közös rendszer hajtóereje működteti, és hajtja erre. A Fény úgy befolyásolja az embereket, hogy ők ilyen irányba próbáljanak bennünket nyomni. Így gyűlölettel fordulnak felénk, ami a mi tétovázásunk súlyos következménye.

Kérdés

Tehetek én bármit azon kívül, hogy egy csoportban dolgozunk a kölcsönös garancián?

Válasz

Ami szükséges, az pontosan a csoporton belüli munka a kölcsönös garancián, annak érdekében, hogy azt kiáraszthassuk a világba.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.