Dr. Michael Laitman

Megszorítjuk önmagunkat egy pontban

Kérdés

Mit értsünk az „egység” alatt, amikor megszólítjuk a világot?

Válasz

A kölcsönös garancia feltétel rendszerének megfelelő egység azt jelenti, hogy úgy vagyunk egyek, mint egy ember, egy szív. A szívek egysége egyetlen vágyba, ezt megelőzően, csak olyan módon történhetett, ami töréshez vezetett, most két állapoton megy át.

Az első állapotban, neutralizáljuk, semlegesítjük a kapni akarási vágyat, a megszerzés érdekében, és ez által megfelelünk a Hafetz Hesed feltétel rendszerének, azaz “Nem teszünk semmit mással, amit magunkkal sem tennénk szívesen.” Ennek a megvalósításával többé nem okozunk sérelmeket a felebarátainknak. Többé nem ítélek meg senkit, mennyire jó, vagy rossz, azaz, hogy mennyire tudom használni őt a magam számára, mennyire tudom ellenőrizni, manipulálni.

Nem keresem a saját nyereségem a világból többé. Egyszerűen semmit nem akarok. Ha egyszer elérem a teljes nagyságát és alattomosságát az gonoszságomnak, amely arra kényszerít, hogy másokat bántsak minden pillanatban, akkor azért fogok sóvárogni, hogy a legkisebb mértékben használjam a vágyaimat. Csak azokat a dolgokat kérem, melyek nélkül nem tudok meglenni, az alapvető szükségleteimet, és azt remélem, akkor remélem, hogy elérem, az adakozás minőségét.

Egyetlen pont akarok lenni, mint a Malchut, amely belefoglaltatik a Binába. Csak egy pont. Mintha nem is léteznék. Az énem befoglaltatik a Binába, és beleolvad, mint a spermacsepp az anyaméhbe. Mostantól csak egy spermacsepp vagyok, amely nem is létezik önmaga által, hanem csak a Felső Erő jóvoltából.

Ez az első állomás, ahol a szívűnk még nincs egységben, de nem is választódik le egymásról.

A következő állomásban elkezdünk egyre közelebb kerülni egymáshoz, ahogy írva van, „Szeressétek felebarátaitokat, mint önmagatokat.” A teljes szívemből (mivel nincs más eszközöm) látom a felebarátom szívét, és amilyen mértékben képes vagyok azt én kitölteni, ugyanolyan mértékben kapok is tőle. A szívem teljes egészében az ő szívének beteljesítését szolgálja, és ő pontosan ezen a módon kezel engem. Ez az egysége a szíveknek, amelyet a felebarátainkra irányuló szereteten keresztül érünk el, és amely által egy ember leszünk, egy szívvel.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,697 seconds.