Dr. Michael Laitman

A kör melyet számtalan egyenes vonal alkot

Báál HáSzulám, Tíz Szfira Tana, 1, “Téma szerinti kérdések és válaszok”: 102-es kérdés: Mik azok a kör szférák, a Szefirot de Igulim? Mikor nem különböznek fent és lent a vágy fázisai /Behinot de Racon/ akkor körhoz hasonlítjuk – igul – mint a hagymahéjak.
Itt kezdetben a Vég-nélkli Fényben nem volt fent és lent, mert a Nagyobb Erő teljességgel uralkodott a kapni-akarás vágyán. De a megszorítás – cimcum – után a mászách, a szűrő fentről lefelé bocsátotta a Világokat és a lelkek meg lentről felfelé emelkedtek, s ekkor más sokféle tulajdonság és állapot különböztethető meg, mely mind azért része ennek az integrált szisztémának. Vagyis nincs köztük különbség.

Vagyis kezdetben a Végnélküli Világban, az egyes állapotban a vágy kerek volt, igul, mint a végső stádiumban a Hármasban is. De kezdetben nem voltak különbségek, minden egyforma volt és nem látszott semmi.

A végső kijavításkor a Gmar Tikunban, megint nem lesznek különbségek. De mi feltárunk rengeteg eltérést és változatot avágak közt és összekötjük őket, egy integrált rendszerbenm ahol minden elem vitális része az egésznek.De különbség megint nincs köztük az érték egyenlőség miatt.

Ez tehát egy új tipusú kör – igulim – amely sok-sok egyenes vonalat – joser vagy káv – tartalmaz. És az egyenes kapcsolatok összekapcsolódnak egy körré.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,621 seconds.