Dr. Michael Laitman

A legnehezebb feladat a kérés

A kabbalista tanulmányainknak köszönhetően végül megértjük, hogy a Teremtő az, aki végrehajtott, végrehajt, és a jövőben is csak Ő fog végrehajtani cselekedeteket. Mindezt mi kell, hogy kérjük, és ez a kérés alkotja meg a szabad akaratunkat. Azaz, nekünk kell akarni, hogy a Teremtő korrigáljon bennünket.

Mindaz, amit a Teremtő tett velünk, mielőtt megtette, nem igényelte a mi bele egyezésünket, mi a természet közvetlen parancsának engedelmeskedünk, így nem kellett kérnünk semmit önmagunk által. Egyszerűen követtük a természetes ösztönt, elfogadva a növekvő vágyat, annak minden megnyilvánulásában. Azonban annak érdekében, hogy kapjunk egy lehetőséget a fejlődésre önmagunk által, megszerezzük az öntudatot, és feltárjuk a Teremtőt, és a cselekedeteit, egy meghatározott pillanatban a Teremtő elkezd a mi belső természetünk ellen cselekedni.

Ez a fordulópont a mi generációnkban bukkan fel. A Teremtő nincs a nyomunkban, nem nyom minket előre, hanem előttünk áll, és elvárja, hogy közelebb kerüljünk Hozzá, a saját akaratunkból. Valójában ez a munkánk, mobilizálni magunkban az erőket, vágyakat, és annak a megértését, hogy közelebb kell hozzá kerülnünk. Ezt nem tudjuk önmagunk megtenni, csak kérni tudjuk ezt Tőle magától, hogy vigyen közelebb minket önmagához.

Hogy ezt megtehessük, szükséges együtt dolgoznunk a kölcsönös adakozásra irányuló vágy felfedezésén önmagunkban. Újra kell teremtenünk magunkban a Teremtő feltárásához meg kívánt formát, az adakozás teljes és perfekt minőségét. Törekednünk kell a csoporton belül a kapcsolat elérésére, amelyben az ebben létező erő elrejtésből feltárul. Ez a Teremtő felfedezését jelenti, megismerését, annak érdekében, hogy összetapadjunk.

Akkor előrehaladva kormányozzuk magunkat. De csak úgy, mint ezt megelőzően, megkérdőjelezhetetlenül az egoisztikus vágyunkat követjük, anélkül, hogy gondolkoznánk rajta, tehát most a Teremtőt kell követnünk, ugyanazzal az odaadással. Végül is, a problémák, kihívások, vizsgálatok, és a bosszantó akadályok, és ellenerők ellenére, teljes egészében az Ő irányítása alatt akarunk állni, és az Ő hithű munkásai akarunk lenni, ahogy mondva van, „szeretet minden bűnt eltakar.”

A kulcs ebben a folyamatban, a Teremtőnek felé irányuló kérés helyes pontjának megtalálása, minden pillanatban, ahol a kérés a saját korrekciónkra és a változásunkra mutat. Nem kell látnunk önmagunkban az erőket és azt, hogy mit jelent „igazzá” válni, és jót cselekedni.

Világos, hogy képtelenség elérni az igaz imát egyszerre, több vizsgálaton kell átmennünk, az ehhez vezető úton. A legfontosabb akadály az emberben, ha azt hiszi magáról, hogy a cselekedetei ura, és magát és a környezetét, a saját ereje által kell korrigálnia. Elfelejti, hogy kizárólag agyag a Mester kezében és hogy nincs senki Rajta kívül, és ezért kizárólag a Teremtő hajtott, hajt és fog végrehajtani cselekedeteket. A szabad akaratunk megadja, hogy közelebb kerülhessünk az adakozáshoz, csak kérnünk kell, ettől az erőtől, minőségtől, amely közöttünk uralkodik.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.