Dr. Michael Laitman

Senki nem mehet a tényekkel szemben

Baal HaSulam, “Béke” cikkéből: Csak a tapasztalati kritikán át mondhatom el, amiért idejöttem, kezdve az egyszerű felismeréssel, amivel senki nem ért egyet, az analitikus bizonyításon keresztül, egészen a legfelső és legfontosabb témáig. Ez aztán szintetikusan lesz tesztelve, hogy a Teremtő munkája – az adakozás – mennyire van újra és újra megerősítve a gyakorlati aspektus egyszerű felismerései által.

Így a kutatásainkon alapulva felismerjük, hogy az életünkben egyetlen dologra van szükségünk, az adakozásra a felebarátaink felé. Minden, amit a kabbala úgy nevez, „a Teremtőért való munka,” és úgy, hogy „szeretet a Teremtő és a teremtmény irányába,” kifejeződik az felebarátaink felé való adakozásban.

Hogyan tehetjük ezt érthetővé? Hol találhatunk mintát arra, hogy pontosan hogy kell ehhez élnünk? Hol tudjuk megszerezni a megerősítést ennek az elvnek a megvalósításához? Miért vagyunk ezzel szemben a természetünk által? Miért annyira gyűlöletes ez a munka? Hogyan tudjuk végső soron megvalósítani ezt? Végül is Baal HaSulam azt írja, hogy szükséges és kötelező. Azaz a tapasztalati adatoknak tényeket kell nekünk mutatniuk, amelyek azt mutatják, hogy nekünk kötelező ezekkel egyezésben cselekedni.

Elvileg ez az, ami mindig történik. Például valakinek megmutatják, milyen károkat okozott magának a dohányzással. Specialisták adják át ezt az üzenetet, annyira tisztán és meggyőzően, hogy felhagy a dohányzással, még ha valójában szeretné is folytatni. Ez az, amit a saját szemével láthat, és mindenki támogatja őt. Az emberiség tényleg küzd a dohányzással, és aha gyártók nem erőltetnék a cigarettát, „a hátsó ajtón keresztül,”akkor az emberek már rég feladták volna ezt a szokást, mint annyi mást amely kárt okoz nekik.

Még egyszerűbb elérni a szükséges hatást a pozitív befolyás használata által elérni, valami olyasmin keresztül, ami előnyös. Ha a közösség nyíltan és kimutatva imádkozik valamiért, én automatikusan ugyanabba az irányba fordulok. A gyerekek ezzel az értékkel együtt nőnek fel, ez az egyetlen dolog, ami fontos, és mindannyian ezért élünk.

Ez lehetőséget ad nekünk a legkülönbözőbb értékek adoptálására, amelyek ténylegesen megtörténnek az emberiséggel. Mindannyian mások vagyunk. Minden embernek megvan a maga vallása, elképzelései, saját mentalitása, szokásai…

Ezért a kutatások segítségével találnunk kell bizonyítékokat, amelyek hagynak nekünk bármilyen lehetőséget az adakozásra a felebarátaink számára.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.