Dr. Michael Laitman

Minden a te rendelésed szerint történik!

Kérdés

Mi a jelent, hogy felül beleegyeznek az alsó döntésébe?

Válasz

Felülről mindig beleegyeznek bármibe, amit az ember kér arra vonatkozólag, hogy, milyen vággyal és milyen szándékkal akar rendelkezni. A Teremtő határozza és változtatja meg a törvényeket, ahogy mondva van: ” A törvény adva és nem lehet átlépni rajta” (Hok nátán vé lo jávor). A Teremtő, aki az adakozás, megteremtette a megszerzési vágyat, és a két erő: az adakozás és a megszerzés, elkezdenek működni a teremtésben. És a mindenkori egyensúlyt közöttük, a teremtmény saját maga határozza meg.

Az adakozás ereje, amely a Teremtőtől érkezik, abszolút, nincsen korlátozva semmiben és nem változik soha. Az abszolút nem változhat, Ő mindig készen áll a szolgálatra De mennyit akar adni? – Amennyit az ember akar Hogyan? – Ahogy az ember akarja! !

Más szavakkal, a Felső mindig beleegyezik az alsó erre vonatkozó kérésébe. A Teremtő valójában nem csinál semmit, semmilyen cselekedetben nincs benne. Másrészt, Ő mindent azért tesz, mert az ember aktiválja azt, vagyis mindent megtesz, de csak az ember kérése alapján. Mintha állandóan leírnánk és elküldenénk neki a kéréseinket: tegyél bármit, rosszat, vagy jót ez így van minden pillanatban, Ő végrehajt mindent.

Erre létezik egy allegória: ” A bolt nyitva van és a boltos keze felír mindent, ami a boltból el lett véve”. Azaz, mi bemegyünk az Ő boltjába és vehetünk mindent, amit csak akarunk, hitelbe, nem számit, hogy akarunk fizetni vagy sem. Ilyenképpen rendezte el a Teremtő az egész teremtést, felőle csak az abszolút adakozás törvénye működik. Abban a mértéknek megfelelően, ahogy te “mellette” vagy “ellene” vagy ennek a törvénynek, érzed magad. Ez az érzés pedig az embert, legyen kellemes, vagy kellemetlen, előre viszi téged már előre visz.

Ha valaki tesz azért, hogy előre haladjon az adakozásban, akkor ez a törvény pozitívan jelenik meg az életében. Akkor kevesebb különbséget érez a Teremtő és önmaga között. De ha nem akar közeledni hozzá, akkor eltávolodik Tőle, és ennek megfelelően érzi magát egyre rosszabbul. Aztán majd ez a rossz érzés visszalöki őt, hogy az adakozás irányában haladjon ismét..

A Teremtő oldaláról nincsen semmilyen változás. Mert ha Ő változna, akkor nem nevezhetnénk abszolútnak. Az abszolút nem lehet egyszer kevésbé jó és egyszer meg többet jó. Ezért mondják: ” A törvény nem változhat meg”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,639 seconds.