Dr. Michael Laitman

Az áttörés pontjánál

Kérdés

A tiltakozási mozgalom Izraelben kiterjed. Mi lehet a fejlődésének a helyes útja?

Válasz

Természetesen ez az állapot szükséges, a hétköznapi polgárról való gondoskodásnak.

Általánosságban a probléma az, hogy az egész világ nagy reményeket fűz a középosztályhoz. Ők egyszerű munkások, akik megelégednek egyszerű élvezetekkel az életükben, és ezzel szemben van egy magasabb réteg, amely a népesség egy nagy részét képviseli. Ehhez tartoznak fiatalok, akik még nem döntötték el az életük útját. Mint egészről beszélhetünk olyan emberekről, akik élni akarnak, megtapasztalni a világot, és egy normális, hétköznapi életet élni, amely megfelel a modern mintáknak.

Azonban a válság miatt, amely most már kb. húsz éve történt, a világ elkezdte elveszíteni a impulzusát  a fokozatos előrehaladásnak. Japán, amely egyszer már megtett egy gigantikus ugrást, visszafogta a forgalmát hosszú idővel ezt megelőzően. Mindenki más is lelassult, vagy visszalépett. Ezek szisztematikus folyamatok, melyek megfelelnek a teremtés programjának, és semmit nem tud tenni velük senki.

Ennek eredményeképpen, a középosztály elvesztette a jó élet reményét, és lecsúszott az egyszerű munkás szintjére. Ezt részben a technológia okozta, általában véve a fejlődés új fordulata. A legfontosabb ok azonban az, hogy mi egy globális világban és társadalomban találtuk magunkat, ahol a társadalom magába olvasztott egy integrált kölcsönkapcsolati rendszert. Ma a családok alig képesek még egy gyereket is eltartani.  Az életünk minden területe elmerült a válságban, amely új befektetéseket igényel annak érdekében, hogy elkerülje a teljes összeomlást.

Így a középosztálynak, beleértve a diákokat is nincs reménye a jövőben. Ez egy hatalmas tömege az embereknek. Például Spanyolországban a munkanélküliség elérte az 50 százalékát a fiataloknak. Az Európai egyetemeken való tanulás után hazatérnek, és rájönnek, hogy nincs semmi munkájuk, képtelenek családot alapítani. Ennek az ideje eljön, de a reménytelenség teljes. Sőt, nem látnak semmilyen fejlődést ebben sem most, sem az elkövetkezendő időszakban. Még arra is esélytelenek, hogy valamit eltehessenek a jövőre, mivel gazdasági fejlődés helyett, recesszió felé menetelünk.

Mit kell hát tennünk? Csak egy mód van a sikerre a következő állapotban: a világot, egy integrált viszonyrendszerbe irányítani. Ez az egyetlen dolog, ami sikerhez visz bennünket a fizikai létezésünkben. Végül is mindannyian egy integrált rendszerben vagyunk, és ezért mindenkinek, egy ehhez megfelelő nevelésben kell részesülnie. Azt kell mondani az embereknek, hogy „Itt van az ország költségvetése, ez az, amit meg kell tennünk. Fokozatosan korrigáljuk a helyzetet, kezdve a létszükségletektől, de olyan feltételekkel, hogy valaki elkezd a szükségletei kielégítéséért cserébe tanulni.

Az embereknek meg kell tanítani egy összefüggő világban való gondolkozásra, olyan formában, amely érthető és felfogható a számunkra, és magától értetődő illusztrációkat kell alkalmazni. Ez a tanulás rádión, televízión és Interneten keresztül történik, verseken, színházon, zenéken, mozifilmeken át, hogy mindenki megérthesse, milyen világba lépett be az emberiség.

Akkor lényegtelen, mit teszünk a nemzetben és a világban, csak sikeres lehet az utunk. Azért, mert a cselekedeteink a korrekció felé irányul. Egyfelől megnyugtatjuk az embereket, a szükségleteiket biztosítjuk nekik, másfelől oktatjuk őket és néhány hónap múlva másokká válnak. Ráébrednek, hogy mi történik, és elkezdik a világ globalitását érezni, amely nem hagy a kapcsolatokon kívül semmilyen más megoldást működni.

Amikor a tömegek megtanulják ezt, aminek az eredményeképpen megfelelnek majd az új feltételeknek, mivel mindenki mentálisan kapcsolódik másokhoz, és mindenki befolyásol mindenkit, még akkor is, ha egy szó sem hangzik el. Emellett ez az üzenet mindenütt hallható. Ez átjárja az összes tömegmédiumot, meghódítja az Internetet, „mindenki globális és ezért a személynek is globálissá kell válni. Különben nincs semmi esélye elérni bármit.”

Így ha a szociális kitörések feldolgozásának helyes módjáról beszélünk, akkor a következő állapotban mindenki hazamegy a tüntetésről, megszerezve a kormányzattól, a kiegészítő eszközöket, melyek nélkül ezt nem tudnák megtenni, ezt, és elkezdenek tanulni. Ez lehetetlen, hogy ártson nekik, és hagyja, hogy megértsék, hogy a kabbala tudománya helyes. Látják, hogy vagy valóban megváltozunk, amely által az egész világ megváltozik.

Végül is a társadalom és a világ nem más, mint az egymás felé mutatott hozzáállásunk. Elég, ha magunkon dolgozunk, és minden megváltozik körülöttünk, sokkal hatékonyabbá és áldásosabbá válik. Szóval próbáljuk ezt megtenni, főképpen azért, mert láthatólag nincs más megoldás.

A probléma az, hogy milyen gyorsan leszünk képesek elmagyarázni a nemzetnek és a világnak, hogy ez a megváltás. Egyik vagy a másik módon, az összes ország kockázata nagy, és a helyzet csak romlani fog. Rajtunk kívül senki nem tudja elmagyarázni a világnak, hogy mindennek mi az oka, és hogy lehet ezt megoldani. Senki más nem képes a pillanatnyi lehetőségét a változásnak felfogni, és megmutatni, hogy a jelenlegi töréspont, része, az emberi fejlődés programjának, és hogy ez az első pillanattól bennünk nyugodott. A kabbalisták már nagyon régóta felfedezték ezt a pontot, és leírták, megadva pontos menetrendjét a megvalósulásnak. Tehát figyeljünk rájuk!

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,618 seconds.