Dr. Michael Laitman

Teljes átalakulás a megszokott világunkban


Tényleg az egoisták itteni világa egy harc színtere a jövőért. Nemzetekfölötti közösségek és üzletek az állam helyére kerülnek, az állam elveszti a média feletti hatalmát is, /net/ s a gazdaság /mely globális lett/ arra készteti, hogy rugalmasabb legyen, amennyire az új függetlenebb formációk engedik neki, hiszen az állam feladatait vették át.

Bizony a maradék feladatait sem tudja az állam ellátni. A hatóságok munkája, melyek alig elégítik ki a lakosságot, az elégedetlen tömegek haragját váltja ki. Nyilván hatékonyabbak lesznek a magán-intézmények.

Az állam a történelmi alakjában elhal. Újfajta hatalommal a társadalom az államon kívül kezd szerveződni, s az állam alig észleli ezt. Pillanatnyilag az állam körül forog még a harc, s ebből fog megszületni az egységes világkormány.
Az emberek már nem érzik magukat egy nemzet vagy egy társadalom tagjának, hanem inkább egyéneknek, akik egy bizonyos régióban akarnak lakni, de nem azonosulnak egy közösséggel és nemzettel. A nemzet fogalma eltűnik fokozatosan, és kialakul a “jellem” fogalma.
Az egoizmus minden kommunikációs szinten elválaszt minket egymástól.

De a túlélés érdekében kialakul majd az igény az egységesülésre és belső, pszichológiai szinten jelenik meg, és külső, kultúrális – állami, nemzeti – szinten az elkülönülés halad tovább. Az emberek előbb-utóbb nem találnak más kivezető ideát, csak az Elfogadás Tanát: a csoport-mint-felső erő által teremtett kölcsönös felelősség tanát. Megjelenik az igény egy egységes globális közösség iránt. Csak ez fogja majd az egységes természettel aló harmóniánkat megteremteni s ezzel a szenvedést eltüntetni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,661 seconds.