Dr. Michael Laitman

Gyerünk, kapcsoljuk be a Fényt!

Kérdés

Gyakran mondjuk, hogy el kell játszani a helyes kapcsolatot a csoportban. Mi ez a játék?

Válasz

A játék serkenti az előrehaladásunkat. Mi játéknak gondoljuk a gyerekek tevékenységét, miközben ők növekednek, és fejlődési állapotokon mennek át. Ezért azok, akik nem játszanak többé, nem is fejlődnek többé.

Minden pillanatban meghatározom magamat a pillanatnyi állapotomban, megvizsgálom, egy bizonyos képet rajzolok magamnak, ezt a jövőbeli képet, amellyé szeretnék válni, játéknak nevezzük. Játszom ezt a következő fokozaton való létet, hogy megszerezzem a formáját valójában.

A játékban általában azt ábrázoljuk, hogy tudunk előnyt szerezni, győzni, és elérni valamit. Vannak külső játékok, amik külső cél elérésére irányulnak, és van belső játék, amikor az ember önmagát változtatja meg belül. De mindkettő játék.

Mindennek, ami fejlődik, mindig van egy kívánt állapota és valósága, a jövőbeli céljának az ideája, és a törekvése ennek az elérésére. Ez megtörténik a növényi és állati szinten is, nem csak az emberrel. A növény számára ez a játék a sejtekben zajlik, az állatokban, már egymással és más állatokkal játszanak, és ugyanez jelenik meg, az emberi pszichológiában is.

Az embert, mint „Ádám” vesszük tekintetbe, aki hasonló akar lenni a Teremtőhöz pontosan ezen a módon játszva, azaz, azt játssza, hogy legyen hasonló hozzá. Miközben ezt teszi, ezen a formán kell gondolkodnia folyamatosan, azon, „hogy mit jelent hasonlóvá válni a Felső Erővel, Hozzá tapadni, megszerezni az Ő tulajdonságait – és játszani ezt a játékot a csoporttal?”

Ez azt jelenti, hogy együtt kell elképzelnünk az állapotot, ahol a köztünk lévő kapcsolatban megalkotjuk a Teremtő képét, a közös vágyban, edényben, amely erre a képre irányul. Ahhoz, hogy ezt elérjük, teljes egyenlőségnek, és partner kapcsolatnak kell lennie. A „barát” szó, (Haver) a „kapcsolat” szóból (Hibur) származik, és kapcsolat csak egyenlő felek között létezhet, a kölcsönös garancia és felelősség vállalás és a szeretet, valamint a kölcsönös adakozás feltételei mellett.

Egyáltalán nem vagyunk még ilyenek, de ha a barátok és én megpróbáljuk ezt eljátszani, mintha mi már ebben a kapcsolatban lennénk, a jövőbeni formánkban, majd pedig folyamatosan törekszünk a kapcsolatra és a megosztott vágyra befogadni a kölcsönös adakozást. Abban a pillanatban, amikor megszerezzük ezt az adakozást, érezzük a Fényt benne, a tény miatt, hogy végül teljessé vált a kapcsolatunk. Abban a pillanatban a Fény bekapcsol! Ez a Teremtő feltárása!

Tehát a Fény minden pillanatban ott van, legyőzve minden ellenállást. Végül is nincs játék, ellenállás nélkül.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.