Dr. Michael Laitman

Az egység egy ékszerdoboz titokkal

Kérdés

Nekünk megvan a korrekció bázisa, a kérdés, amely az élet értelmére irányul. De milyen bázisa van a tömegeknek?

Válasz

Az élet értelmére vonatkozó kérdésünknek a jellemzője, hogy közvetlenül az egység hiányára utal. A Fény jelenik meg az egységben, és ezért kell törődnünk azzal, hogy megvalósítsuk. Kiderül, hogy az élet értelme a számunkra, az, hogy kapcsolódjunk egymással.

A többiek szempontjából, az élet értelme a számukra továbbra is különböző, egoista célok halmaza. Első lépésben meg kellene érteniük, hogy mire való eszköz, az egység elérése. Ugyanis az egyesülés által, megszerzik, amit szeretnének.

Akkor ezen az úton fokozatosan elkezdik megérteni és felismerni, hogy a”megfizethető lakhatás fontos, de az egység a legfontosabb dolog a világon..” Akkor elérnek a korrekcióhoz.

A magyarázatunk abból a pontból indul, hogy az egységet helyes eszközként kell alkalmazni az élet sikereihez. Ezért világos, hogy mi a legfontosabb és legjobb eszközről beszélünk. A kabbala nyelvén ezt a szándékot nevezzük „Lo Lishmának:” azaz amikor az egység erejét akarjuk alkalmazni egoisztikus célokból.

Akkor az egység értékelésének elkezdésével megtaláljuk a kapcsolatot köztünk, egy „hozzáadott értéket,” amely önmagában kínál, egy különleges, összehasonlíthatatlan státuszt, egy megjósolhatatlan érzést. Így felfedezzük az egységben, a „többet,” hirtelen elkezdünk törődni egymással, egy különleges élményt kapunk a kölcsönös adakozáséból, a kölcsönös garanciában.

Ez az öröm a kölcsönös adakozásból az a különleges öröm, hogy a Teremtő eredetileg arra vágyott, hogy odaadja a Teremtés Gondolatát nekünk. Baal HaSulam írja a Ohr Bahir könyvében (A Ragyogó Fény) hogy a teremtés célja az, hogy örömet adjon a teremtményeinek a kölcsönös adakozás Fény által, a Teremtő és a teremtmények viszonylatában.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,603 seconds.