Dr. Michael Laitman

Bálványok által uralva

Baal HaSulam, „A béke” című cikkéből: Emberek felosztják, kategorizálják és elválasztják egymástól, minden egyes általános történést önmagában, úgy, mint erő, gazdagság, uralom, szépség, éhínség, halál, betegség, és így tovább. Ezek mindegyikének kijelölik a saját felügyelőjét, és terjesztik ki a kívánt rendszert.

Mindenféle dolgokat el akarok érni az életemben. Ehhez mérlegelek minden minőséget, amely jó a számomra, és keresem, a természet támogatását miközben megpróbálom megszerezni ezeket. Minden megszerzendő dolog esetében, egy különleges erőt tulajdonítok a természetnek, amely segít nekem. Például nem vagyok elég bátor, ami azt jelenti, hogy szükségem van a harc istenére. Annak érdekében, hogy pénzem legyen, szükségem van, a jólétért felelős istenre. Ez az, ahogy „megtalálom” a segítő” erőket a természetben az önmagam számára.

Ha valamit nem érek el, akkor nyilvánvalóan rossz istenségei a természetnek kell, hogy engedékenyek legyenek velem, és nekik kell hízelegnem, hogy megfelelő választ kapjak tőlük. Az egoista vágyak állandóan növekszenek, és egyre több csalódáshoz vezet engem, miközben a válaszként az ember kifejleszti ezt a fajta mitologikus hozzáállást a természethez, Függetlenséget tulajdonítok különböző erőknek, és ezeket istenségeknek nevezem el.

Az emberiség már átment ezen az állapoton, bizonyos mértékben, azon keresztül is, amit vallás jelentett a számára, azonban még mindig el van merülve a babonában. Az emberek egy csomó erőben hisznek, a szerencse vagy a szerencsétlenség jeleiben. Miben különbözik, egy piros karkötő megvásárlása, egy szent fában feláldozott istenség kitalálásától?  Ez ugyanaz a dolog.

Ez az, ahogy az emberiség a mi fejlődési korszakunkban van. Az emberek elkezdték ezt, gyakorlatot évezredekkel ezelőtt, és nem változtak a mai napig.  Ugyanazon a módon, mint előtte, még mindig hisznek különleges tárgyak segítségében, melyeket megvásárolnak, és a pénzügyi hozzájárulás hatása, amelyek nyilvánvalóan közvetlenül valamelyik istenség számlájára mennek, az ember visszafizeti a varázslatos segítséget. Az összes hit és vallás erre a sémára épül.

Az ember belső korrekciója nélkül, amely elvezeti őt a felső erővel, vagy a természettel való kapcsolat szintjére, minden más csak bálványimádás, a kabbala tudománya fogalmi rendszerében. Végül is én nem akarom megváltoztatni magam, hanem valamely külső erő, kellene, hogy még kegyesebb legyen hozzám.

Ez az, ahogy fokozatosan elmozdultunk a materializmustól a hit felé, amely gondolkodást, akaratot, terveket tulajdonít a természetnek. Látszólag képes vagyok mindezt megváltoztatni, külső cselekedetek eszközein keresztül. Kiderül, hogy egy egyszerű ceremónia engedélyt ad nekem, a cél, és a teremtés programjának módosítására.

Tehát mi az a fajta istenség, amely meg tud változni? Milyen fajta „mindenható” ez, ha a hozzáállása megvásárolható pénzért? Ez mutatja az emberiség jelenlegi szintjének alacsony voltát.

Csak ha az ember megszerzi a megfelelő erőket és alkalmazza a teljes, komplex eszközrendszert önmaga megváltoztatására, emelkedhet fel a Teremtő Isten, a Mindenható, a Felső Erő szintjére, és akkor ez az alkalmazott módszer gyakorlati, eredeti és helyes. Csak ez igazán valóságos. Egyszerűen nincs más út ezen kívül.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,680 seconds.