Dr. Michael Laitman

Elkapni a kigyót

Sok munkát követel tőlünk, hogy felfedezzük a gonoszt. Ezt jelenti, hogy “lemegyünk Egyiptomba.” Ehhez,  be kell lépnem a csoportba és el kell kezdenem dolgozni  az összekapcsolódáson a többiekkel, de ott felfedezem az eltaszítást egymástól. A legjelentősebb pont, amikor, elérjük a Sinai hegyet (Gyűlölet hegyét). Itt kell segítségért kiáltani és elfogadni a korrekció módszerét, a Tórát.

A gonosz felfedezése nem egy egyszerű feladat. Ez nagy erőfeszítést igényel. És csak az után, hogy felfedezi valaki a gonoszt, ahogy írva van: “A Teremtő megteremtette a gonosz hajlamot”, akkor találhatja meg a megoldást, mert az is írva van, hogy “és megteremtette erre a Tórát, mint fűszert “.

A legfontosabb felfedezni, hogy az ego mennyire gonosz, hogy készen állunk menekülni tőle és nem tudjuk elviselni tovább. Néha felfedeződik, néha nem, hasonló a kígyóhoz, néha kijön a helyéről, néha elrejtőzik. Nagyon nehéz elcsípni!

És ez így folytatódhat egy életen át! Az ember forog egy helyben, néha azt érzi, hogy az egója kellemetlenséget okoz, néha lecsendesül, de nem tehet igazán semmit.

Az első lépes igazán fontos, vagyis amikor teljesen lelepleződik a gonosz hajlam, és az ember már nem tud megmaradni benne, és el akar menekülni tőle.

De az ember azt is felismeri, hogy nem képes harcolni vele, tehát egyszer sem tudja megragadni a kígyóját. Egyelőre még nincs lehetősége a Teremtőhöz fordulni.  A Teremtő mondja: ” Gyere Fáraó,” ami az ego, és az ember vele együtt, mint egy kis gyermek, csak azért, hogy megismerje ezt az önző szörnyeteget.

Ekképpen haladunk.  Ez hatalmas munkát igényel, nagy erőfeszítést, nagy nyomást, hogy belépjen a csoportba, majd érezze a belső taszítását tőle.

Ez a kezdeti taszítás nem a barátai karakteréből következik, vagy, mert nem akar kapcsolódni a barátokkal, mert az ember valóban akar és próbálkozik a saját erejéből összekapcsolódni velük, azonban belül felfedezi a taszítás olyan hatalmas mértékét, amely miatt felkiált segítségért a Teremtőhöz.

Az ember megérti, hogy ő meg kell, hogy szerezze a valódi összekapcsolódást a csoporttal és látnia kell, hogy az egója ezt nem engedi. Ez hozza meg a valódi kiáltást, amiről mondva van: “És kiáltottak Izráel fiai a munkától”

Azok, akik megszerzik a gonosz felfedezését, mondhatjuk róluk, hogy “gonoszok” (rasáim), azonban ezek ugyanazok a gonoszok  amelyről a Tóra úgy mesél, hogy ők igazán nagy emberek.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,613 seconds.