Dr. Michael Laitman

A globalizáció megváltoztatja az irányát

Hír

“Hosszú ideig a globalizációnak csak egy haszna volt: a nyugati termékek fogyasztására irányuló szükséglet állandó gerjesztése a fejlett országokban. Már nagyon régóta a fejlett országok helyi vállalatai, az egész világpiacon aktívak. Ők nem csak eladják a termékeiket, hanem vásárolnak is a nyugati piacokon”.

Válasz

A fejlődés elvezet minket a termelési eszközök konszolidációjának szükségességhez, és a piac megváltozásához, az egész világ termelésének és szükségleteinek az összehangolásához. A mi világunk integrális, összetartozó természete több módon is kötelez minket: 1) a szenvedés útján, 2) az egyesülésünk szükségének felismerése által.

Ez meg fog történi azelőtt, hogy a fejlett országok meghódítják a világot, ugyanolyan önző módon, ahogy eddig is tették. Miután már a fejlődésünk fordulópontjához értünk, a folyamatok felgyorsulása kötelez minket, hogy folytassunk egy integráció (vagy egymáshoz elfogadása) formájában, és nem egy verseny formájában.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,674 seconds.