Dr. Michael Laitman

A beteg még nem kész a gyógyulásra

Előttünk három szakasz áll. Először is, el kell érkeznünk a gonosz hajlam felismeréséhez, a mi önzésünk felismeréséhez (1). Megismerni a gonoszt , olyannyira, hogy meg akarjuk megszerezni a Bina tulajdonságát, és az egoizmus fölé emelkedni (2).Azután megszerezni a Koronát (Keter) (3), azaz felhasználjuk az egónkat azért, hogy adakozzon.

Az első szakasz a felismerés, azután felemelkedünk a Bina szintjéhez, itt már érezzük a spiritualitást, mert ez bele van foglalva az Atzilut világába. Azután elkezdjük hozzá emelni az összes gonoszságunkat, és átfordítjuk a jóra, az adakozásra.

Ezeket a szakaszokat mi csak a Fény segítségével vagyunk képesek megfelelően használni, ezért alakul most ki az a nagy zűrzavar a világban, amely érzékelhető, és az emberek nem tudják, hogyan kell ezt az egészet túlélni. Elérkezett alakult ki a kritikus állapot, amelyet a bajok áradata kísér, a zavargások, forrongások, a háborúk az emberek és az országok között. A kabbala tudománya figyelmeztet, hogy ebből az állapotból elérhetünk a harmadik világháborúig, vagy akár egy negyedikhez is. A szenvedések felerősödhetnek, amíg az emberiség nem találja meg a korrekció módszerét, az orvosságot, amelyet csak a Fény adhat meg.

A történelem terében, 5771 évvel ezelőtt, amikor még az egoizmus kevésbé fedeződött fel az emberben, feltárult a kabbala módszere. Ez fejlődött fokozatosan a mi időnkig, addig a fokozatig, amíg elkezdjük érezni, hogy a mi egoizmusunk rossz. És most, kiválasztott személyek által, akik kifejlesztették nekünk a korrekció módszerét, végül is megkapjuk ezt, mint eszközt a gyógyulásra. Ekképpen az orvos elérkezik a beteghez és elmagyarázza neki a betegségéről, hogyan lehet egészséges, hogyan gyógyíthatja meg magát. Mert létezik a betegségére orvosság.

Ha sikerül felgyorsítani a felgyógyulás módszerét, az emberiségnek nem lesz szüksége a katasztrófák és a problémák ütései alatt keresni a gyógyszert, azonban így vagy úgy, de mindenképpen szükséges megtalálniuk az egyetlen utat.

Egy újabb példa erre, hogy miután Norvégiában egy ember megölt 70 fiatalt, a Norvég televízió letiltotta a továbbítását bármilyen tartalomnak, amelyben, a kegyetlenség és az erőszak elemei szerepelnek.

Miért csak az ilyenfajta jelenségekből tanulunk?  Miért nem tudunk mi már a kezdettől fogva megtenni mindent egy kijavított formában? Miért hozunk mi létre a gyermekek számára is ilyen rossz környezeteket és tesszük szükségessé, hogy tanuljanak ezekből az egoista konfliktusokból és versenyekből tanuljanak?. Miért arra tanítják őket a játékok, amelyek az ő korosztályuknak készülnek, hogy minél többet öljenek vagy minél több pénzt keressenek? Miért nem adjuk át nekik az Egység üzenetét?  Igazán mi saját magunk lőjük lábon magunkat, és fűrészeljük az ágat, amin ülünk, magunk alatt.

Csak ilyen események eredményeképpen, amelyek megtörténtek Norvégiában lehetséges felébredni, vagy jóval borzasztóbbak kellenek ezeknél, vagy akár egy új világháború eredményéből tanulunk? Csak így értjük meg hogy nem lehet tovább ezen a módon folytatni?De mindenesetre nem látjuk az aktuális mozgásokat. Az emberiség talán okosabb lesz. Milyen más bajok kellenek, még elérkezzenek hozzá?

Anélkül, hogy várnánk őket, az emberiséghez kell, forduljunk, türelemmel és jósággal, mint a beteghez, aki nem tudja, hogy miért érzi rosszul magát. A fájdalma csak jobban elfedi a látását és a hallását.  Ha nincsenek is ellenünk, de ha meghallgatni sem akarnak, nekünk mindenféleképpen meg kell próbálnunk utat találni a szeretetben hozzájuk, és határozottan megmondani, hogy nincs más kiút.

Nem vagyunk más módszerek ellen, nem vagyunk ellene közvetlenül az egoizmusnak sem, nem támadunk semmilyen mozgalmat vagy egyéb dolognak, és nem támadjuk a pártokat sem. Nekünk nem kell összezúzni sem az ő egójukat, sem a miénket.  .

Folytatnunk kell a kapcsolatot, az össze vitával együtt. Az összes egoizmust, amely bennünk van, az összes társadalmi zavart fordítsuk át adakozássá, szeretetté, és összekapcsolódássá. Mindenki hozzá fog járulni a maga részével, nem ellenállva, hanem óvatosan, ehhez a kapcsolathoz.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,634 seconds.