Dr. Michael Laitman

Olyan bonyolultak az adók

Kérdés

Ma sok közgazdász balra fordul s adónövelést javasol a tőkére minden országban. Hogy ez reális volna-e, azt kérdem.

Válasz

Tévedés volna. Azok a döntések, amik nem az egységet segítik, rombolóak. Téves döntés volna. Csak az egység segít.

Tehát bármilyen gazdasági, politikai reform figyeljen az integrált közös felépülési vágy rendszerére.Ráncigálni kell efelé a világot. Csak ez vezet sikerre. Más nem működik.

Tényleg nm az adók a kérdés, hanem a felfogás. Ha pénzt veszek el a gazdagtól s a szegénynek adom, akkor ez erősíti az egységet? Mondjuk megadóztatják a tőkét mindenhol s a gazdagok is boldogok. De másnap kiderül, hogy ez is bukás. Az anyagi szinten lehet hatékony, de szellemileg- adásilag – nulla. Ez a nulla mindenkinek kárt okoz.

Tehát a világ egységet akar. Hogy a Teremtő-adóhoz hasonlítson. Mivel vihetjük ehhez közelebb? Ez a kérdés.

A legrosszabb esetben nincs kiút és az egységet katasztrófák hozzák létre. A háborúban mindenki összefog. Tudjuk. Ha szelíden nem akarják, a bajok fogják ezt kikényszeríteni.

Természeti erők követelik ezt: ma fontosabb az egység, mint tegnap. Nem vagy társulva a többiekkel? Akkor csapást kapsz. Ez lehet szegénység, lehet háború, járvány, vagy egyéb szerencsétlenség.

A természet egységre vezet minket – ha nem akarjuk, akkor szenvedést ad. Tehát önmagában az adók nem oldanak meg semmit. A közös felelősség a felépülés közös vágya a kulcs, s az egyezkedést a családhoz hasonlóan kell végezni. Mindenki érdeke legyen figyelembe véve Akkor minden rendben lesz.

Napi fejlődésünket az elért társulás dönti el. Ez az egyetlen feltétel: hogy mit teszünk, az mellékes. Negatívnak kinéző tettek is vezethetnek egységre, s akkor hasznuk lesz s jobban megfelelnek a természetnek, ahol az adás-teremtés az úr.

Tehát egyetértésre kell jutni az egész lakossággal s mindenkivel, aki az országot fenn karja tartani, legyen gazdag vagy szegény. Csak neveléssel lehet ezt elérni, nem lehet erőltetni.

Mindenkinek helye van itt: vallások, hitek, jobb és baloldali szempontok. Mindenki maradjon benne az örökségében. csak egy elvet kell elfogadni. Hogy egy család, egy nemzet az emberiség és senki senkit nem ölhet meg.

Lehetnek köztünk nézeteltérések, de egyetlen otthonunk van s egyetlen közös tortánk. Hát osszuk részekre úgy, hogy mindenki nyerjen közben.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,611 seconds.