Dr. Michael Laitman

A javítás egy nagyon élvezetes foglalatosság

Kérdés

Mennyi Fény szükséges a számomra ahhoz, hogy végleg visszatérjek a Forráshoz?

Válasz

Ez a gonosz feltárulása során tisztázódik. Például, amikor az autóm elromlik, elviszem a javító műhelybe. A szakértő azt mondja nekem, hogy „nem forgatható el a kormánykerék, de az oka a problémának, a kormányrúd..” Azaz, először megkeresi a hibás alkatrészt, és csak azután dönti el, hogyan oldja meg a problémát.

Csak miután megérti valaki az okát a hibás működésnek, képes eldönteni, mire van szüksége ahhoz, a gonosz hajlamával valamit kezdeni tudjon. Először látni kell a problémát. Ezáltal elérheti a teremtés célját, és megértheti, ki is az a Teremtő, az „cselekedeteiden át ismerünk meg Téged Uram” elvén keresztül.

A Teremtő adott az embernek egy „törött autót,” és először meg kell érteni a problémát, majd ebből pedig azt, hogy milyen módon lehet ezt korrigálni. Ez az, ami emberi lényé tesz valakit, azaz hasonlóvá a Teremtőhöz. A gonosz feltárása nélkül, nem lehet megérteni, mekkora Fényre van szükség, és nem jön al az igaz epekedés sem a korrekcióra, amelyet pedig úgy nevezünk, hogy MAN.

Végül is, a MAN nem más, mint az egyesülés a Malchut és a Bina között. Tudnom kell, hogy bennem mi az, ami nem korrigált, törött a Malchut felől, és ennek kell korrigálódnia a Bina által. Mikor mindkettő összekapcsolódik bennem, ezt nevezzük MAN-nak. Most már tudom, hogy minek kell elérkeznie hozzám, miközben a Fény természete végrehajtja a zsámomra még mindig ismeretlen korrekciót. Azonban világos a számomra, hogy ez egy külső erő, amely végrehajtja a szükséges feladatot itt.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,886 seconds.