Dr. Michael Laitman

Mi fog kihajtani belőlünk?

A kezdeti állapotból, ahol az össze lélek együtt volt (Σ), átváltottunk a törés világába, majd lezuhantunk a mi világunkba. Majd az egoizmus fejlődése és az össze rész kölcsönös egymásba foglaltatása után, elértünk egy forduló ponthoz (1995) amikor el kell kezdenünk korrigálni az egónkat, hogy visszatérjünk a kiindulási állapotba.

Azonban ameddig az első állapot a Fény által lett megteremtve, az utolsó állapotot önmagunk teremtjük, magunknak. Egy hatalmas különbség van ebben az állapotban, hiszen ez által hasonlóvá válunk a Fényhez, a Teremtőhöz. Ez a teremtés végső célja.

Mi öntudat nélkül születünk, mint egy spermacsepp, ahogy beágyazódik az anyaméhbe, és még semmi nem vált ez által. Majd átmegyünk egy előkészítő fázison, megszerezzük a jóság erejét (+) és a gonoszságét (-), majd ezeknek köszönhetően fejlődhetünk a spirituális úton.

Mindenki maga vezényli a saját belső „háborúját,” és együtt vezényeljük a társadalomban, az emberiségben, zajló háborúkat mindaddig, amíg fel nem tárjuk az igazságot, a középső vonalon való haladás által. Ugyanakkor, a plusz és a mínusz egységbe olvad bennünk. A mínusz az egoizmusunk ereje, a plusz a Fény ereje bennünk. Ez az előrehaladásunk módja.

Nagyon tudatosan és érzékenyen kell vezényelnünk ezt a nehéz feladatot. Lényegében ez az, amit tennünk kell. Végül is vissza kell térnünk a kezdeti állapotba, és ott feltárjuk önmagunkban annak a mélységét. Ezt végrehajtva, bölcsebbek, érzékenyebbek, és kiemelkedettebbek leszünk.

A jelenlegi állapotról indulva, elkezdünk mélyebbre fúrni önmagunkban, az Assiya, Yetzira, Beria, Atzilut, és Adam Kadmon világaiba, a végén pedig elérjük a Végtelen Világát (∞). A legfontosabb eredményünk, a gonosz feltárása.

Mindent elérünk az egónkban. Ahogy az adakozás felé irányulunk, egyre mélyebbre ásunk a felső világok feltárásába ebben, ameddig a Végtelen Világ teljes Malchutja, amelyben a kezdeti állapotban voltunk, nem transzformálódik az adakozás szándékába. Ezen a módon megyünk keresztül a második állapoton, amely tartalmazza a teljes utunkat, és végezetül így jutunk el, a harmadik állapotba.

Ahogy azt Baal HaSulam írja, a kabbala módszere biztosítja a számunkra a gonosz, az egoizmus feltárását önmagunkon belül. Ahogy korrigáljuk azt, egyre mélyebbre ásva, és feltárjuk az összes világot, a teljes spirituális valóságot. Végül is, a Teremtő nem teremtette semmit, kivéve a kapni akarás vágyát. Ez a vágy felvett egy egoisztikus formát, a törés alatt, és most ezt kell adakozásba korrigálnunk.

Ma úgy érezzük, mintha egy elvarázsolt, sötét és behatárolt valóságban élnénk. Ellenétes létezésben a Fénnyel, csak ezt érzékelhetjük. Mint egy petesejtnek, nekünk sincs elképzelésünk sem, mivé fogunk válni a jövőben.

Azonban amint magunkra vonzzuk a Fényt, hogy az fejlesszen minket, és megváltoztassa a kapni akarási vágyat adakozássá, elérjük a Teremtőt, a formaegyezés törvényének megfelelően, egészen addig, amíg a vágyunk és az azt kitöltő Fény teljes mértékben nem válik azonossá.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.