Dr. Michael Laitman

A szív korrigált számítása

Az edényeinkben, amelyekkel a világunkban dolgozunk az értelem és az érzelem, ellentétben vannak egymással. Amikor mi kifejlesszük az egyiket, úgy érezzük, képtelenek vagyunk a másikat kifejleszteni. Általában már a gyerekkortól látni lehet, hogy az ember merre irányul, a reáltárgyak vagy a humán tárgyak felé. Mi megkülönböztetéseket teszünk, az említett a tendenciák és tulajdonságok között.

Azt mondjuk: Ne az érzelmeid, hanem az eszed!”, vagy ” Te nem érzed ezt, de ha megérzed, akkor érteni fogod”. Azaz, úgy gondoljuk, az érzelem segít megvásárolni az intellektust, azért, hogy megértsük majd az érzelmet. Mivel az intellektus az érzelem eredménye. De mindenesetre, az érzelem és az intellektus ellentétben vannak bennünk.

De a spiritualitásban, mindezek egy edényben találhatók.  Az érzelem a legfontosabb, mivel ő szüli az intellektust, az értelmet, és ez segíti megérteni az érzés lényegét. A valós spirituális edény az érzelem és az értelem összekapcsolódása, minden szinten, a gyökér szintjétől egészen a negyedik szintig. Mikor mi elékezünk a negyedik szintig, megértjük mindazt, amit érzünk, és ez alapján leszünk képesek döntést hozni. Itt már nincsen felosztás és ellentmondás az érzelem és az értelem között.

Ez egy nagy különbség a spirituális világ és a mi, értelminek nevezett világunk között. Mivel a spirituális lét teljeséget jelent, ahol az ember nem különböztet meg, két ellentétes irányt. A mi világunkban, amelyben egy részt az érzelmek hatása alatt van, és az ember ezért látszólag mindenféle értelmetlen dolgokat végez, azaz olyasmit, amely az értelem alapján nem megfelelő, mert kizárólag az érzelmének alapján cselekszik.

Ennél fogva ezek a dolgok nincsenek kiegyensúlyozva, és ezek okozzák az összes kellemetlen konzekvenciákat, következményeket, hibákat, amit az ember ez által magára vonz. Ezek mind abból származnak, hogy ebben a világban nem vagyunk képesek ezt a két dolgot összekapcsolni, az egónk elválasztja őket egymástól.

Az intellektus egója és az érzelem egója ellentétben vannak egymással. Hányszor láthatjuk ezt magunkon, amikor tudjuk, hogy valami rossz, mégis mivel az érzelmeink vezetnek minket, mert mi élvezni akarunk valamit, belemegyünk azokba a dolgokba, amit értelemmel tudunk, hogy nem kellene, és később szenvedünk a következmények miatt. Mivel ebben a világban a számítás az intellektus oldaláról történik általában, ezáltal az érzelmi alapú döntést alapvetően negatívnak tekintjük.

A megoldása csakis egy lehet, az ember korrekciója. Mivel a spirituális világ, az értelem fölötti állapot, az érzelem és az értelem egy edénybe vannak kapcsolódva egymással. Ahogy mondva: “a szív megért!”, mert a megértés a spirituális érzelemből származik a „zivugból”, ahol mi már nem követünk el hibákat, és a számításunk mindig helyes.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.