Dr. Michael Laitman

Minden egyes pillanat végtelen tökéletességet rejt

Kérdés

Emlékszem, hogy gyermekként mindig arról álmodtam, hogy gyorsabban felnőhessek, és függetlenné válhassak. Amikor felnőttem hirtelen elkezdtem értékelni azokat a dolgokat, amikkel gyermekkoromban rendelkeztem. A felkészülési időszak is tartalmaz olyan pillanatokat, melyeket valóban értékelnünk kell, vagy át kell haladjunk rajta amilyen gyorsan csak lehet?

Válasz

A spiritualitásban a dolgok nem ugyanúgy történnek mint a korporeális életben, mivel a spiritualitás tökéletességet jelent minden egyes szinten. Itt található a nehészség: Minden egyes szinten meg kell találnunk a hiányosságot annak érdekében, hogy tovább léphessünk.

Minden egyes spirituális állapot a Végtelenség része. Azonban csak az a bizonyos rész lesz felfedve számunkra, míg a többi rész fedve marad. Ezért tűnik úgy számunkra, mintha a végső állapotba kerültünk volna, mintha a Végtelenség Világában lennénk! Megkaptuk a teljes tíz Szfirát azon a szinten.

Először is ne sajnálkozzunk a múlttal kapcsolatban. Bár létezik egy különleges állapot, amikor pontosan ezt tesszük annak érdekében, hogy tovább léphessünk. Azonban általában azt fedezzük fel, hogy mennyire szükséges volt valamin keresztül menni a múltban, mennyire tökéletes volt a Felső Irányítás, és mennyire kicsinyek voltunk mi, hogy nem vettük észre, hogy már akkor is a Végtelen Világban léteztünk, és csak a kifejlett vágyak, érzékelési edények (Kelim) hiányából fakadóan nem láttuk mindazt.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.