Dr. Michael Laitman

Ne essünk bűnbánatba, mint egy rajtakapott tolvaj

Kérdés: Hogyan tanulhatjuk meg a gonoszt a mostaninál jobban gyűlölni?

Válasz: Mi soha nem leszünk képesek magunkat arra késztetni, hogy gyűlöljük saját gonoszságunkat és szeressük a jóságot. Mindezt az attitűdöt csakis a reformáló Fény képes kialakítani bennünk. Pontosan ezt a cselekedetet hajtja az végre.

Nekünk semmi másra nincs szükségünk mint a gonosz gyűlöletére. Mi minden mást annak tetejére építünk. És ha elérkezünk a gonosz elleni valódi gyűlölet érzetéhez, melyet mi a fénytől kapunk meg, akkor mi helyesen viszonyulunk ahhoz a gyűlölethez, és azonnal felhasználjuk arra hogy megépítsük attitűdünket a Fény, a jóság irányában.

Én nem ülök itt bűnbánatba esve, azon elmélkedve miért is vagyok olyan gonosz. Minderre egyátalán nincs szükség, mivel ebben az esetben egyszerűen egómon belül vagyok. Ez a helytelen megközelítés a gonosz felismerésének használatára – mint egy tolvaj, aki bűnbánatba esik lopása miatt miután elkapták, mivel most már meg kell szenvednie bűnéért.

A helyes fejlődés jele (melyet a tanulás, a csoport és a terjesztés segítségével érünk el) az amikor én a gonosz megjelenését boldogsággal fogadom, mivel képessé tesz az előrelépésre. Létezik az a történet Rabbi Akiva-ról, hogy nevetett amikor meglátta a Templom pusztulását, mivel ezt annak jeleként fogta fel, hogy közeledik a végső korrekció.

Végül is semmi másra nincs szükség mint a gonosz felismerésére. Amennyiben a gonosz megjelenik a helyes felkészülés eredményeképpen, és az helyes módon van felhasználva, akkor mi azonnal képesek vagyunk a jóságot elérni.

Az összes jóság a gonosz felismerésére épül. Ennél fogva amennyiben a személy nem fedi fel a gonoszt mint a csapdába esett tolvaj, aki nem volt képes önzősége érdekében lopni, hanem ehelyett felfedezi a gonoszt a barátok és a Teremtő iránti attitűdjében, akkor ezen gonosz felismerésében azonnal megérzi az ellentétet, azt aki felfedte a gonoszt, a reformáló Fényt. És akkor azonnal a Fényhez tapad, és a gonosz felismerésére alapozva felépíti a parancsolatot, azaz a következménytől az okhoz emelkedik.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.