Dr. Michael Laitman

Egoizmus, egy valódi idegenvezető, a jobb jövő felé

Az eredete a spirituális utunknak, a törésben rejlik. Nekünk úgy kell viszonyulnunk az egoizmusunkhoz, az elidegenedéshez és gyűlölethez, mint korrekciónk abszolút szükséges és helyes, előzetes megalapozásához.

Amikor Rabbi Akiva látta a kopár földet a templom helyén, nevetett és örvendezett. Ő generációjának legbölcsebbje, és egy hatalmas kabbalista volt. Megkérdezték tőle, hogy örvendezhet egy szentség lerombolása felett, amely az adakozásra irányuló törekvések legyőzését, a felebarátok szeretete elvének meggyalázását szimbolizálja. Lehet minden remény lerombolása valóban ok az örömre?

Azt válaszolta: „Soha nem hittem, tudtam és éreztem, hogy el fogjuk érni a végső korrekciót. De most, hogy a spirituális struktúra lerombolódott, amikor a szeretet, amely közöttünk uralkodott, eltört, és az emberek egy minden alap nélküli gyűlölködésbe zuhantak, biztos vagyok már abban, hogy mindez maga a végső törés, amely az általános korrekcióba, a teljes megváltásba vezet minket.”

Ezért minden, ami feltárul a számunkra, az életünk minden pillanatában, az maga a törés, amit korrigálnunk kell. Lényegtelen, mi történik velem, az élet alapvető dolgaitól, a családi élet, vagy a munkahely lényegtelen dolgain át, vagy mindabban, ami bennem zajlik, az egészségi állapotomban, a rokoni vagy baráti kapcsolataimban, az egész valóságomban, mindez csak azért van, hogy feltáruljon a korrekció oka.

Minden pillanatban, egy új kép, egy vázlat van előttem, amely egyre mélyebb ás le az egoizmusomban. Ebben a képben, látnom kell a Fény állandó befolyását, ami lényegében egyre mélyebb rétegeket aktivál bennem.

Az egónkban érzékeljük a világot, és ezért kell korrigálnunk azt. Tehát mi is ez a korrekció? Ez vezet az emberek egységéhez. Pontosan most, amikor az egész világ elkezdi felismerni a jelenlegi állapot gonoszságát, segítenünk kell nekik érezni és megérteni, hogy a feltáruló gonosz nem más, mint a mi gonosz hajlamunk.

Az egoizmusunk minden rossz oka. Láthatjuk, ezt a dolgokban, ami történik. A rend megteremtésének hiányában, az emberek lerombolják a világot, pusztítják magukat, eltörik a kapcsolatokat, lerombolják a természetet. Képtelenek vagyunk a jóságra, és egy jobb élet megteremtésére a gonoszságunkkal, amely még ráadásul el is van rejtve előlünk.

A válság egyre akutabb, minden nappal. Más szóval, felismertük, hogy az egoizmusunk tesz mindent tönkre, és nem enged minket az életünket normalizálni, egyensúlyra törekedni, és fejlődni. Másfelől meg kell értenünk, hogy ez vezet minket előre, a helyes úton, és segít a jóság és a korrekció felé. Ez hasonló ahhoz, ahogyan a betegség megjelenik és megmutatja, hogyan kezeljük.

Ahogy ezt felismertük, üdvözölnünk kell az egoizmust, és szeretnünk azt, mivel megmutatja nekünk a helyeket, melyeket korrigálnunk kell. Írva van, hogy a fáraó juttatta közelebb Izrael gyermekeit a Teremtőhöz. A fáraó helyezte nyomás alá őket, és a végén ki kellett menekülniük Egyiptomból. Különben még mindig ott lennének!

Ezért írva van: „Gyertek a fáraóhoz, hogy megkeményítsem a szívét!” Két ellentmondás is van ebben, és nem szabad erről megfeledkeznünk. Lényegtelen mekkora gonoszsággal szembesülünk, a lerombolása helyett korrigálnunk kell azt.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.