Dr. Michael Laitman

“Pozitív” és “Negatív” kölcsönös munkánk által egyesítve

Világunkban a szeretet és gyűlölet két különböző, ellentmondásos érzés. Mi nem vagyunk képesek egyesíteni ezt a két ellentétet, és nem értjük hogy mi azért szeretjük az egyiket mivel gyűlüljük a másikat.

De a spirituális világban mindezek egyként jelennek meg. A két ellentét egyesül és ebből az következik, hogy én ugyanazon a helyen szeretek és gyűlölök, azaz az adakozás és a megszerzés, az én elválásom felebarátomtól, és aspirációm irányában egy helyen történik meg. Mindez egyetlen feltételből adódik, egyetlen szintből, az én egy állapotomból, amelyben én szeretetet és gyűlöletet érzek ugyanazon a helyen. Én ezt a két ellentétet egy egészként érzékelem.

Mindez hasonló az elektromossághoz, mely nem létezik pozitív és negatív pólusok nélkül. A spirituális valóságban a pozitív és a negatív együtt működik, egyetlen anyag felett, egyetlen tudat felett. Egyrészről létezik egy mínusz, és másrészről egy plusz, és én vagyok középen. A spirituális világ különleges, mivel azon belül az ellentétek egyesülnek!

Ennél fogva egyesüljünk a kölcsönös garanciában, összes különbözőségünk és egyet nem értésünk felett. Nem számít hogy ki milyen tulajdonságokkal született, és hogy ki mire gondol. A legfontosabb dolog az hogy lépjünk egységre mindezek felett. Mindez hasonló ahhoz, hogy a spirituális világban a munka értelem feletti hitben történik.

Ezzel a megközelítéssel leszünk képesek elérni a spiritualitást. És akkor nem zavar majd minket többé külső különbségünk, hanem mindazt képesek leszünk felhasználni hogy egységünk mélyebb szintjeit érjük el vele.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,147 seconds.