Dr. Michael Laitman

A tökéletes útja a valóságnak

Ha mi a valódi valóság érzékelésen keresztül kezdünk előre haladni, ez csak meghatározott tulajdonságokon keresztül lehetséges. Mivel a jelenlegi tulajdonságainkban olyan valóságot érzékelünk, amelyben születünk,, élünk és meghalunk, majd megint megszületünk, élünk, és meghalunk,tehát  mi ezt látjuk csak a  jelen pillanatban.

Ha meg akarjuk szerezni az ellentétes érzékelését a valóságnak,  egy másik dimenziót, mi kell szereznünk ennek a megfelelő tulajdonságokat: a megszerzés tulajdonsága helyett, ami az adakozás tulajdonsága.  A minden „elnyelése” helyett, az adakozást. Mivel a mi állandó vágyunk lenyelni mindennek a ” tartalmát” azonban ez csak fele a természetnek, a másik fele az “adás” amely azonban rajtunk kívül van.

A mi teljes munkánk tehát abból áll, hogy megszerezzük a másik felét a természetnek, amely a világban létezik. Ezt az időt hívjuk az felkészülési időszaknak. Ebben vagyunk mi most, amikor megpróbálunk a csoport segítségével, a tanuláson keresztül elérni egy olyan állapotot, ahol rendelkezünk ezzel a másik erővel, az adakozással.  És a két erő, amikor együtt megjelenik, a megszerzés és az adakozás, akkor megszerezzük az egész valóságot, amelyben mi valóban élünk.

Azok az emberek, akik megkapták a másik erőt a természetben, és vele együtt megkapták a teljes valóság érzékelését, azokat nevezzük kabbalistáknak, és magát a bölcseletet nevezzük a kabbala bölcsességének. A bölcsesség megtanít, hogyan kell helyesen kapni, mert mi megszerezzük a valóságot teljes egészében, nem csak azt a kicsi részét a valóságnak, amelyet most vagyunk képesek érzékelni. És ahogy a kabbalisták mondják, megszerezünk egy olyan állapotot, ami fölé emelkedik a jelenlegi felfogásnak, és ezzel felemelkedik az örökkévaló és teljes valósághoz.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.