Dr. Michael Laitman

Az egységhez, a jó úton

Kérdés

Hogyan álljunk ahhoz, ami jelenleg történik, és milyen a tendenciája mind ennek? Mi az, ami még nem történt meg eddig, de számítanunk kell rá– Angliában és Chilében?

Sajnos, hamarosan az egész világ a lázadás tűzében lesz – mivel nincsen gyógyszer arra, ami történik és senki nem is fogja megtalálni. Akkor miért kell kivárni, amíg az emberek látni fogják, hogy semmiféle intézkedés nem segít, és végre meghallgatják a véleményünket? A történész Gordon Brown, még amikor kormányfője volt Angliának, és sok más befolyásos személyiség is megmondta már sok évvel ezelőtt, hogy a világ egységes egész, és megértették, hogy az emberiség egysége fogja elhozni a világnak a megoldást minden válságra. Akkor miért nem oldották meg ezeket a dolgokat az egységben, és miért nem vezettek be új oktatási és tájékoztatási anyagokat, hogy elmagyarázzák a kölcsönös garanciát hozzánk hasonlóan?

Válasz

A történelem folyamán az emberiséget az ego tolta előre, mindenkit egyéni formában, mi sóvárogtunk használni és megtölteni. Ilyen volt a mi létezésünk. A mai időkben, a természet már nem vezet tovább az ego fejlesztésére. Az ego fejlődése a végére ért és már 50 éve mutatja nekünk a kiüresedését. Az egóink össze vannak kötve, ami által felfedezzük, hogy egy kölcsönös kapcsolatban vagyunk egymással. Ezt hívjuk “globális világnak.”  Az igazság az, hogy nem a világ vált globalizáltá, hanem mi. Tehát nem individuális formán kell javítanunk, mint ahogy a tudósok állítják, hanem globális formán – a közöttünk levő kapcsolatot kell kijavítani.

Ahogy egyre jobban felfedeződik a válság és a rendellenesség a világban, annál nagyobb arányban van szükség a korrekcióra.

Amikor a világ integrálta válik (összekötve a kölcsönös kapcsolatban), két erő által lesz vezetve, nem csak az egoizmus által, amely hátulról löki ( mint ahogy ez történt volt a történelem folyamán,amikor az ego növekedésének módszere nyomott minket a természet programja szerint)  hanem egy vonzó erő által is, ami a célhoz húz minket, az összekötött állapotunkhoz. De nekünk kell köteleznünk ezt az erőt, hogy befolyásoljon minket, mint egy kicsi gyermeket, aki ha nem akarna fejlett ember lenni, akkor állati tulajdonságú maradt volna.

Azért hogy magunkra húzzuk ezt a vonzó erőt, amely vezet minket az teljes összekapcsoltságunk felé, megkaptuk a kabbala bölcseletét. Különben csak egy erő nyomna minket, a negatív erő, amely életre hívja, nagy globális szenvedéseket, egészen a háborúkig. Ezért tárul fel a kabbala tudománya ezekben az időkben. Erről írtak a kabbalisták, például Bal HaSulam cikkei:  A Tóra megkapása (“Matan Tora”), a Kölcsönös Garancia( “Arvut”),  vagy a Béke a világban(“Salom BeUlam”).

Emellett, mi meg kell értsük, amennyivel több szenvedés tárul fel világban, a negatív erők hatása és nyomása által, ez annak az a jele, hogy a világnak ennyivel több előre vonzó erőre van szüksége, azért hogy a teljes összekapcsolódásunk felé való előrehaladásunk ne a szenvedések eredménye által történjen meg, amely hajt előre minket, hanem a jóság útján, amely vonz minket előre a pozitív erő által.

Ezért jött létre Izrael népe, az ember összekapcsolódásnak a módszere alapján, amelyet a “Szeresd felebarátodat, mint önmagadat”jelmondata jelenít meg, és azért még az erkölcsi szint zuhanása után is, megmaradt benne az “altruista gén”, amely magára tudja hívni a gyorsító és vonzó erőt az említett teljes összekapcsolódás felé.

És hogyha ez a nemzet nem vonja magára ezt az erőt, aminek a következtében a világ a céljához a szenvedések nyomása által halad, akkor igaza van a világ nemzeteinek, amelyek kinyilvánítják, hogy Izrael népe a világ szenvedéseinek a forrása.

Nem Izrael választotta, hogy ő legyen a korrekció módszerének az átadója és nem képes lemondani ezt a kiválasztottságot. A világ nemzeteinek a szenvedése hívja ki a haragot az Izrael népére, amely aztán kötelezni fogja azt, hogy vezesse a világot a korrekcióra.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,829 seconds.