Dr. Michael Laitman

Az integrált világ szabadegyeteme

Ha maga a természet mondja nekünk, hogy egy globális, integrált társadalomban kell előre haladnunk, és egy testként egyensúlyban lennünk, a kölcsönös garancia törvénye alapján létezve, és megértve, hogyan érthetnénk el működés közben ezt. Láthatólag több fajta módszer van ennek a megtételére.

A kabbala tudománya a következő módon akarja ezt megoldani: haladjunk kis lépésekben. Nem kell előre tervezni évezredekre a jövőben, vagy feltételezett időtartamára az emberiség valószínű létezésében. Azt nézzük meg, mit tehetünk ma.

Mindenekelőtt, mindenkinek a hétmilliárd emberből a földön, meg kell értenie, mit jelent együtt élni, egy integrált, globális rendszerben. Kerüljünk közelebb egymáshoz, és fejlesszük ezt a közelséget. Tanulmányozzuk ennek az integrált rendszernek a szabályait, amelynek minden részében kölcsönösen összeköttetésben kell állniuk.

Végül is, mi össze vagyunk kapcsolva és függünk egymástól, azonban nem vágyunk erre, és ezért szembesülünk annyi problémával, a családban is, amely részeire hullik. Azonban miközben férj és feleség képes elválni egymástól, az emberiség ebben az esetben nem birtokolja a szétválás ilyen lehetőségét. Nincs olyan hely, ahová elmenekülhetek a földön, ezért rendbe kell raknom a családom működését, annak min a hét milliárd tagját tekintve.

Ezt annak a magyarázatával kell elkezdeni, hogy milyen módon kell létrehozni egy megfelelő környezetet. Végül is az életünk tapasztalatából, és a kutatási eredményekből látjuk, hogy lényegében a környezet formálja az embert. Lényegtelen, hová helyezünk el valakit, a mai környezete jelenti a számára, a holnapot.

Azaz a nap végén az embereknek egy „héjat” kell formázniuk maguk köré, amely kívül esik a tömeg média területén, akik olyan módon befolyásolják az emberiséget, hogy azok felkészítsék az integrációra, és hogy a kölcsönös garancia irányába haladjon előre.

Tegyük ezt meg, mivel ez feltétlenül szükséges. Mindenekelőtt ez által csökkenthetők a szociális problémák, amelyek már nagyon erőszakosan jelennek meg, a kábítószerek használata, az elégedetlenség kitörése, a terrorizmus, a családi problémák, és így tovább. Tehát kezdetekben érezzük a felelősségét annak, hogy meg kell tanulmányozni a globalizációt, amiről mindenki beszél, az integrációt, amelyről mindenkin tudja, hogy fejlődik bennünk. Értsük meg, mi is ez.

Hozzunk létre egy világméretű szabadegyetemet, amely biztosítja mindenkinek az új világ megértését. Ezeket a tanulmányokat lényegében folytatni kell gyermekkortól az időskorig, mert az ember ennek a rendszernek a belsejében van egész életében, és ez a rendszer gondoskodik róla a működése minden területén.

Ezért el fogjuk kezdeni oktatni és nevelni magunkat tudósok, pszichológusok, szociológusok, média specialisták tanárok, rádió és TV kommentátorok, újságírók és még sok más foglalkozást művelő ember által. Az újdonságok és minden más mentén elkezdünk erről beszélni egymással, és megteremtjük a kölcsönös szellemiséget. Ezen át elvisszük a változást, az egész emberiségnek.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,665 seconds.